Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart - Gerzic lämnar Blåvitt för Örebro SK

Foto: Jan Wiriden

För två år sedan lämnade Nordin Gerzic Örebro SK.

Nu vänder han tillbaka.

Precis som i höstas lånas mittfältaren ut från IFK Göteborg.

– Vi ser fram emot att se honom i ÖSK-tröjan igen, säger tränaren Per-Ola Ljung.

På söndag inleds allsvenskan 2014.

Bara tre dagar innan premiären har nykomlingen Örebro gjort klart med ett storförvärv.

Mittfältaren Nordin Gerzic lämnar IFK Göteborg och återvänder till klubben som han lämnade 2012 och lånades ut till hösten 2013.

– Vi jobbar för att få honom spelklar till söndagens allsvenska premiär mot Halmstad, säger sportchefen Magnus Sköldmark till klubbens hemsida.

Misslyckades i Blåvitt

Gerzic slog igenom i Örebro i slutet på 00-talet och lämnade för IFK Göteborg inför säsongen 2012. Där stagnerade dock karriären och Gerzic hade tufft att ta en plats på Mikael Stahres mittfält.

Under hösten 2013, när Örebro tog steget tillbaka till allsvenskan efter ett år i superettan, var Gerzic utlånad till ÖSK.

Nu står det alltså klart att han stannar kvar i närkeklubben.

– Nordin kommer att göra oss bättre som lag och hjälpa oss att uppnå våra målsättningar. Vi har värderat tiden vi hade tillsammans i höstas väldigt noga. Eftersom detta är en kortsiktig lösning fram till slutet av juli är det extra viktigt att vi kan börja jobba effektivt så tidigt som möjligt och den känslan har jag med Nordin. Vi ser fram emot att se honom i ÖSK-tröjan igen, säger tränaren Per-Ola Ljung.