Grundel ger bort pucken – och Lasu nätar. Foto: C MoreGrundel ger bort pucken – och Lasu nätar. Foto: C More
Grundel ger bort pucken – och Lasu nätar. Foto: C More
Frölunda firar efter Joel Lundqvists mål. Foto: Michael ErichsenFrölunda firar efter Joel Lundqvists mål. Foto: Michael Erichsen
Frölunda firar efter Joel Lundqvists mål. Foto: Michael Erichsen
Nicklas Lasu. Foto: Michael ErichsenNicklas Lasu. Foto: Michael Erichsen
Nicklas Lasu. Foto: Michael Erichsen

KHK-tabbe låg bakom Frölundas avgörande

Publicerad

Frölunda förväntades enkelt slå jumbon Karlskrona.

Men det blev dramatiskt i den tredje perioden innan Nicklas Lasu kunde avgöra till 3-2 efter en försvarsbjudning från Anton Grundel.

– Vi ger vi bort chansen till poäng, säger KHK:s Mattias Guter till C More.

Andraplacerade Frölunda, som är nyblivna CHL-mästare, var skyhöga favoriter inför mötet med jumbon Karlskrona. Hemmafansen i Scandinavium förväntade sig en enkel seger för Frölunda, som hade förlorat sina tre senaste ligamatcher.

Men det såg först ut som att Frölundas negativa form skulle hålla i sig. Efter drygt halva den första perioden tystade Kristoffer Söder arenan när han tog ett skott från den vänstra tekningscirkeln och satte pucken fint i det bortre krysset.

KHK skapade dramatik

Frölunda började dock inte hänga med sina huvuden utan såg till att kvittera mindre än en minut efter att ha hamnat i underläge. Joel Lundqvist stod för målet.

I den andra perioden visade Frölunda hur duktiga de är i numerärt överläge när Oscar Fantenberg satte 2-1.

Då trodde nog de flesta att matchen var avgjord. Men KHK kom tillbaka i grevens tid och gjorde avslutningen spännande när Mattias Guter kvitterade med mindre än fyra minuter kvar att spela.

Lasu avgjorde efter tabbe

Det var dock Frölunda som var starkast. Men det avgörande målet kom till efter en försvarstavla. Anton Grundel tappade pucken i mittzon och Nicklas Lasu högg som en kobra. Han satte fart, rundade sin back och satte avgörande 3-2 i numerärt underläge.

– Just nu är det åt helvete. Vi gör det bra, kommer ikapp till 2-2 och sen ger vi bort chansen till poäng, säger Guter till C More.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag