Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kenneth, 61, dog hastigt – nu hedras han på Anfield

Engelsk fotboll har en speciell plats hos svenskarna och många har ett favoritlag som de föjer.
Kenneth hyllas av Shrewsbury-fansen.
Foto: Privat / Privat
Minnestunden ska hållas på Liverpools hemmaplan Anfield.
Foto: CRAIG GALLOWAY/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK
Foto: MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

I 37 år höll Kenneth Lövgren, 61, den engelska klubben Shrewsbury Town nära sitt hjärta.

I måndags avled han hastigt.

Nu ska han hyllas av fansen på Anfield under lagets match mot Liverpool.

– Det är fantastiskt kul att de anser att han gjort så stort intryck att dem att de gör något sånt fint. Det hjälper en själv lite under sörjandet, säger Kenneths son Erik.

Shrewsbury Town, som huserar i den engelska tredjedivisionen, var Kenneth Lövgren från Bollebygds favoritlag i över halva hans liv.

Under de 37 år han följde klubben åkte han dit minst en gång per år och när laget i hans hjärta i söndags vände ett underläge med 0–2 till 2–2 mot Liverpool i en FA-cupmatch blev han väldigt glad.

Dagen därpå avled han hastigt, något som Fotbollskanalen tidigare skrivit om.

Kenneth planerade att åkta på returmötet mot Liverpool på deras hemmaarena Anfield, men nu när det inte blir av kommer Kenneth att hyllas av Shrewsburys bortafölje.

Ska hedras av fansen

Den lokala tidningen Shropshire Star har rapporterat att supporterföreningar uppmanar sina medlemmar att ta med svenska flaggor som en homage till Kenneth och man kommer också att hedra honom med en dundrande applåd i den 37:e minuten, som en symbol för hans 37 år långa supporterskap. 

Kenneths son Erik är glad över att hans pappa uppmärksammas av Shrewsburys supportrar.

– Det är fantastiskt kul att de anser att han gjort så stort intryck att de gör något sånt fint. Det hjälper en själv lite under sörjandet. Pappa hade varit jättestolt, berättar han.

Var omtyckt av klubbens supportrar

Erik berättar att hans pappa var väldigt omtyckt av lagets supportrar.

– Han fick en väldans massa vänner där. Jag följde med honom två gånger och man märkte av att han var väldigt omtyckt. Det var knappt att han kunde kolla på matcherna för att det var så många som ville hälsa på honom, säger Erik och fortsätter:

– Sen träffade han folk på puben innan och efter match också. Vissa av dem har kommit över till Sverige för att träffa oss.

Gnistan tändes – för 37 år sedan

Under sin livstid engagerade sig Kenneth som fotbollstränare för ungdomar och det var strax efter sin tränarutbildning han fastnade för Shrewsbury.

– Han tågluffade i England när han var yngre och redan då fick han nys om staden, men det var när han var klar med sin tränarutbildning och ville praktisera i någon klubb som han hörde av sig till fotbollsklubben.

– Han ansökte till flera klubbar, i hela världen, men Shrewsbury nappade och berättade att han fick hänga med dem. Han var väl där någon vecka och de behandlade honom så bra så han föll för laget och staden. Det var 37 år sen och på den vägen var det, säger Erik.