Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kastas av hästen – under sitt segertal

Här är några av dagens största sportnyheter.
Här slängs han av hästen i segerceremonin.Foto: SVT
Foto: SVT
Foto: SVT

Geir Gulliksen, 60, vann den avslutande hoppningen under Göteborg Horse Show. Norrmannen var överlycklig efter segern – men under ärevarvet blev hans häst övertaggad och slängde av sig ryttaren. 

– Jag såg vart de var på väg så det var bara att glida av, säger vinnaren i SVT som snabbt var uppe på benen. 

Det var viktiga världscupspoäng som stod på spel under finalhoppningen i Scandinavium, Göteborg. Och en som är tillbaka i hetluften igen i världscupssammanhang är Rolf-Göran Bengtsson som hade med sig det bästa resultatet från grundomgången tillsammans med hästen Cassilano Jmen. 

Men bäst i omhoppningen var ändå en norrman. Veteranen Geir Gulliksen var den som red snabbast och tog hem segern med en liten men säker marginal före schweiziska 22-åringen Bryan Balsiger som slutade tvåa. 

– Jag har kommit hit i 27 eller 28 år och att äntligen få vinna här som 60-åring det är fantastiskt, säger Geir Gulliksen i SVT som var tagen av stunden. 

Rolf-Göran Bengtsson fick dessvärre med sig åtta fel i omhoppningen och slutade på en femteplats men fick ändå ta med sig den fina felfria rundan i grundritten. 

Gulliksen föll av under segerceremonin 

Segerceremonin slutade dock i dramatik. Geir Gulliksens häst Vdl Groep Quatro var fortfarande pigg efter tävlingarna och blev överladdad när ärevarvet skulle påbörjas. 

Och Geir Gulliksen föll av. 

– Man såg att hästen var på hugget och sedan gjorde han en tvärvändning, säger Lotta Björe i SVT. 

Den 14-åriga valacken kunde dock snabbt fångas in och den norska segraren var snabbt uppe på benen.

– Jag har ramlat av flera gånger och jag såg vart de var på väg så det var bara att glida av, jag kommer tillbaka nästa år, berättade han för publiken. 

För övriga svenskar under söndagens sista hoppning blev det fyra fel för Henrik von Eckermann, Erica Swartz och Peder Fredricson. För Fredricson var det förödande då han missar missar världscupfinalen i Las Vegas på grund av söndagens resultat. 

Douglas Lindelöw som hade med sig en seger sedan tidigare i helgen avslutade med 12 fel. Angelica Augustsson Zanotelli landade på 16 fel och Fredrik Jönsson och Stephanie Holmén valde att avbryta sina ritter.