Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Karlsson lämnar Öis: Kände noll förtroende

Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Öis skyttekung Emil Karlsson lämnar klubben efter degraderingen till division 1.

När Marcus Lantz tog över som huvudtränare hamnade 28-åringen i frysboxen.

– Jag fick obefintligt med speltid och kände noll förtroende från tränaren och då försvinner självförtroendet snabbt, säger han till GP.

Emil Karlsson kom till Örgryte från Skövde AIK 2012 och gjorde sammanlagt sex mål i superettan, vilket var bäst i laget.

Men avslutningen på säsongen gav en bitter eftersmak.

– Jag är nöjd med vårsäsongen då jag fick spela och satte ett par baljor. Hösten är bara att glömma, säger Emil Karlsson, som hamnade på bänken när Marcus Lantz tog över Öis, till GP.

"Enkelt beslut"

Karlsson, som hade ett ettårskontrakt med option på förlängning, lämnar nu klubben.

– Jag ville bli fri från kontraktet med Öis. Vi skiljs ändå som vänner faktiskt, jag kände att när jag inte har förtroende från tränare och dessutom känner mig färdig med division 1 blev det ett enkelt beslut. Jag vill spela i superettan eller högre för att jag ska fortsätta med fotbollen.

Jagas av J Södra

En klubb som har visat intresse för anfallaren är Jönköpings Södra i superettan.

– Södra har hört av sig flera gånger och det finns ett kontraktserbjudande som väntar. Samtidigt trivs jag väldigt bra i Göteborg och känner att om jag ska flytta på mig är det lika bra att flytta längre, säger Karlsson, som kommer fatta beslut om sin framtid när han vet vilka erbjudanden han har att ta ställning till.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!