Sonny Karlsson Foto: DANIEL STILLERSonny Karlsson Foto: DANIEL STILLER
Sonny Karlsson Foto: DANIEL STILLER

Kan värva Arsenal-talangen i sommar

Publicerad

Kristopher Da Graca, 19, provtränar med BK Häcken. 

I sommar kan en övergång bli verklighet för Arsenal-talangen. 

– Klart vi är intresserade, säger sportchefen Sonny Karlsson till Fotbollskanalen

Mittbacken Kristopher Da Graca, fostrad i Hisings Backa FC, tränade med BK Häcken ett par dagar förra veckan. Nu är han tillbaka i Arsenals akademi där han varit sedan 2014. Till sommaren löper kontraktet med den engelska klubben ut. 

– Vi tycker att han är duktig. Dessutom är han en Hisingen-kille som har varit hos oss innan. Det tränarna såg gör att vi håller kvar vid intresset. Vi har sagt att han ska fundera på vad han vill, så funderar vi på vad vi vill och så hörs vi. Det är en bra kille med bra fotbollskunskaper. Han är snabb och har en bra längd, säger Sonny Karlsson till Fotbollskanalen. 

Championship-klubben Newcastle ska tidigare också ha hört sig för om mittbacken, enligt engelska uppgifter. Kristopher Da Graca själv har berättat för Fotbollskanalen att han är öppen för att återvända till Sverige och att det inte blir någon fortsättning i Arsenal. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag