Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kan värva Arsenal-talangen i sommar

Sonny Karlsson
Foto: DANIEL STILLER

Kristopher Da Graca, 19, provtränar med BK Häcken. 

I sommar kan en övergång bli verklighet för Arsenal-talangen. 

– Klart vi är intresserade, säger sportchefen Sonny Karlsson till Fotbollskanalen

Mittbacken Kristopher Da Graca, fostrad i Hisings Backa FC, tränade med BK Häcken ett par dagar förra veckan. Nu är han tillbaka i Arsenals akademi där han varit sedan 2014. Till sommaren löper kontraktet med den engelska klubben ut. 

– Vi tycker att han är duktig. Dessutom är han en Hisingen-kille som har varit hos oss innan. Det tränarna såg gör att vi håller kvar vid intresset. Vi har sagt att han ska fundera på vad han vill, så funderar vi på vad vi vill och så hörs vi. Det är en bra kille med bra fotbollskunskaper. Han är snabb och har en bra längd, säger Sonny Karlsson till Fotbollskanalen. 

Championship-klubben Newcastle ska tidigare också ha hört sig för om mittbacken, enligt engelska uppgifter. Kristopher Da Graca själv har berättat för Fotbollskanalen att han är öppen för att återvända till Sverige och att det inte blir någon fortsättning i Arsenal.