Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Kan vara sista chansen att vinna SM-guld…"

Mattias Bjärsmyr. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Marcus Berg. Foto: LATO KLODIAN
Pontus Wernbloom. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Gustav Svensson. Foto: NILS PETTER NILSSON
Oscar Wendt (till höger). Foto: MARTIN MEISSNER

Kontraktet går ut och flera av hans lagkompisar har redan lämnat klubben.

2017 kan bli Mattias Bjärsmyrs sista chans att vinna SM-guld med IFK Göteborg.

– Det är klart att det är något jag har tänkt på, säger han.

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Många Blåvitt-supportrar drömmer om att Marcus Berg, Pontus Wernbloom, Gustav Svensson, Oscar Wendt och Mattias Bjärsmyr, som alla flyttades upp i IFK Göteborgs A-lag ungefär samtidigt, ska återförenas i IFK-tröjan inom kort. Men för att det ska bli verklighet måste mycket klaffa.

För Mattias Bjärsmyr, 31, är framtiden osäker. Blåvitts lagkapten och mittback sitter på ett utgående kontrakt med IFK Göteborg och än har parterna inte förlängt avtalet.

Bjärsmyr går in på sin elfte säsong med IFK Göteborg. Han hymlar inte om att han är sugen på ett nytt utlandsäventyr. Kaptenen spelade i grekiska Panathinaikos mellan 2009 och 2012.

– Jag har alltid sagt att jag kan tänka mig det. Sedan får man se vad det är, det är inte så att jag tar det första bästa, för i så fall hade jag kunnat ha dragit redan. Det ska vara något som är bra, jag har en dotter som är fem och börjar förskolan till sommaren och det är flera aspekter som ska vägas in, säger Bjärsmyr.

Talar klarspråk

Hur har det känts för egen del under försäsongen?

– Det har känts bra. Jag kommer in i den här säsongen skadefri, vilket jag inte gjorde förra året, och har faktiskt känt mig piggare än på länge. Jag har blivit lite mer noggrann när det gäller att lägga sig i tid, barnen har blivit lite äldre och sover bättre. Allt är lättare. Jag försöker ta vara på tiden och hålla mig frisk.

– Förra säsongen blev jag skadad under försäsongen och då blev det lite ryckigt. Sedan skulle man rätt in och spela och ta igen allt… Jag hoppas få hålla mig skadefri i år – då brukar jag göra bra säsonger.

Flera spelare i dagens IFK Göteborg sitter på utgående avtal med klubben och därmed kan det vara sista chansen att vinna en titel med Blåvitt. 

Mattias Bjärsmyr talar klarspråk när han säger:

– Så är det. Det är något man har försökt prata om nu när det är så många som har utgående. För många kan det vara sista chansen att över huvud taget vinna ett SM-guld. Några har vunnit cupen, men det är ju inte lika häftigt. Vi får se hur det blir.

Är det en extra sporre?

– Ja, det hoppas jag ju. Jag kan inte tala för alla, men jag tror det!

Foto: HENRIK JANSSON

"Många frågor"

En annan tanke som kittlar Mattias Bjärsmyr och många Blåvitt-fans är en eventuell återförening med Marcus Berg, Pontus Wernbloom, Gustav Svensson och Oscar Wendt.

Hur sannolikt är det?

– Det får du egentligen fråga dom om. Det är klart att vi pratar med varandra, sedan pratar vi så klart inte alltid om just det. Men "Mackan" stomtrivs i Aten och har varit dynghet där, Oscar har varit länge i Tyskland och trivs jättebra och Pontus har det gott ställt i Ryssland och frågan är om han vill flytta hem eller pröva något söderut. Det är många frågor och mycket som ska vägas in.

Men tanken måste kittla för er...?

– Ja, det hade varit ascoolt. Det är något som vi någonstans alltid har levt med – ända sedan vi spelade i Blåvitt ihop – så det hade varit en jäkla rolig grej. Det har blivit en följetong (skratt)…

Hur ser du på IFK Göteborg 2017?

– Vi har ett intressant lag. Förra året hade vi en hyfsad vår och en bra sommar, kanske inte så mycket i allsvenskan men sammantaget, där vi verkligen spelade för varandra och var bra som lag. Men sedan tappade vi allsvenskan och då blev hösten lidande. Där var vi inte bra – när vi inte spelar som ett lag blir vi väldigt dåliga individuellt.

 

MATTIAS BJÄRSMYR

Ålder: 31 år.

Position: Mittback.

Längd: 186 centimeter.

Vikt: 84 kilo.

Klubbar i karriären: Hestra SSK (1991-2001), Grimsås IF (2002), Husqvarna FF (2002-04), IFK Göteborg (2005-09), Panathinaikos (2009-12), Rosenborg (lån, 2010-11), IFK Göteborg (2012-)

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!