Pär Johansson. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNPär Johansson. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Pär Johansson. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: /IBL / /IBLFoto: /IBL / /IBL
 Foto: /IBL / /IBL

Kan lämna Frölunda – för bottenlag i SHL

Publicerad

Frölundas succétränare Pär Johansson, 37, har redan bekräftat att han lämnar klubben efter säsongen.

Nu har han enligt GT:s uppgifter ett färdigt kontraktsförslag från rivalen Rögle på bordet.

– Jag har ingenting som är färdigt, säger han.

Det var i slutet av januari som Frölundas backtränare Pär Johansson bekräftade att han valt att inte förlänga kontraktet med klubben – och att han lämnar efter säsongen.

– Det är ett beslut som har vuxit fram. Jag erbjöds en kontraktsförlängning och vi har diskuterat fram och tillbaka. Men jag känner att det är dags att att prova på någonting annat, därför har jag tagit det här beslutet, förklarade Johansson då. 

Nu kan GT avslöja att 37-åringen – som ligger bakom utvecklingen av stjärnor som Rasmus Dahlin, Oscar Fantenberg och Henrik Tömmernes – kan vara på väg till en SHL-rival.

Pär Johansson i kontakt med Rögle

Han har fått ett kontraktsförslag från Rögle.

– Jag kan säga så mycket som så här: Jag har inte något färdigt kontraktsförslag från Rögle på bordet, svarar han.

Men du har varit i kontakt med dem?

– Jag har pratat med en hel del klubbar och jag har sagt till alla att jag inte vet om jag kommer att stå i ett hockeybås till vintern. Så jag har ingenting som är färdigt. Jag ska ta det beslutet efter säsongen, förhoppningsvis i slutet av april. När vi har varit på Götaplatsen och vänt, säger han.

Patrik Ross lämnar: ”Tuffa beslut”

Rögle meddelade så sent som i går att assisterande tränaren Patrik Ross inte kommer att finnas i båset nästa säsong.

– Det är några tuffa beslut som har behövts ta, en del har varit länge i föreningen, men besluten är tagna för Rögles bästa. Vi vill tacka dem för allt de gjort för Rögle och önskar dem lycka till i deras fortsatta karriärer. Kanske korsas våra vägar igen i framtiden, sade sportchefen Chris Abbott till klubbens hemsida.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag