Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan inte umgås med sina egna barn: ”Fruktansvärt”

Expressen träffade Frida Wallberg i januari 2020.
Frida Wallberg.Foto: STEFAN JERREVÅNG / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK FUNCK / DN / TT

För tredje gången på kort tid har Frida Wallberg, 36, fått föras akut till sjukhus.

Problemen har gjort att den förra världsmästaren i boxning inte längre kan umgås med sina egna barn.

– Smärtorna är olidliga. Den här gången strålade det intensivt. Det kändes som jag hade ett hål i pannan, säger Wallberg. 

Frida Wallberg knockades av Diana Prazak i Stockholm 2013 och fick bäras ut på bår innan hon fördes till sjukhus.Foto: MAJA SUSLIN/ SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Frida Wallberg knockades av Diana Prazak i Stockholm 2013 och fick bäras ut på bår innan hon fördes till sjukhus.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Frida Wallberg knockades av Diana Prazak i Stockholm 2013 och fick bäras ut på bår innan hon fördes till sjukhus.Foto: STELLA PICTURES

För sex och ett halvt år sedan knockades Frida Wallberg av Diana Prazak från Australien och drabbades av en hjärnskada. Svenskan svävade ett tag mellan liv och död – men efter att ha opererats överlevde hon.

I dag kämpar hon för att kunna leva ett normalt liv igen.

Wallberg, som är en av Sveriges mest framgångsrika boxare genom tiderna, har inte gått en match sedan knocken 2013. I stället har hon brottats med sviterna efter hjärnblödningen.

Nyligen konstaterade läkarna att hennes kropp har slutat producera kortisol, vilket brukar beskrivas som ett livshotande tillstånd, som en komplikation av hjärnskadan.

Fick föras till sjukhus

För två veckor sedan lade sig den tidigare världsmästaren för att vila i hemmet i Åtvidaberg för att hon mådde illa. När läget blev ännu värre fick Frida Wallberg föras med ambulans till universitetssjukhuset i Linköping.

– Jag fick en chock. Det kommer så plötsligt, från att jag mår bra till att jag inte ens kan gå. Det är hemskt. Det jobbigaste är att jag inte vet när det kommer och varför. Just nu är det så illa att jag inte kan ta hand om mig själv eller vara ensam, berättade hon då.

Frida Wallberg återvände till huset med Emil och barnen Luna, Milton och Nellie – men det dröjde inte länge innan problemen kom tillbaka.

I måndags fick hon återigen föras akut till sjukhus – hennes tredje ambulansfärd på bara några veckor, vilket GP var först med att berätta.

”Läkarna har inte hittat någon förklaring”, berättar Frida Wallberg.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

”Riktigt tufft nu”

– Det är riktigt tufft nu. Jag har haft flera attacker den senaste tiden som gjort att jag tvingats åka akut in till sjukhus. Det här var tredje gången bara i år, säger Frida Wallberg och fortsätter: 

– Det är en fruktansvärd smärta. Inte alls som vanlig migrän. Den här gången började smärtan på vänster sida av pannan. Det strålade intensivt. Det kändes som jag hade ett hål in i pannan. 

Frida Wallberg berättar att hon har mycket värk och kraftigt illamående och säger att läkarna inte vet varifrån smärtan kommer. 

– Jag blev inlagd på neurologen och har genomgått en mängd undersökningar efter det. Men läkarna har inte hittat någon förklaring. Jag önskar att de gjorde och att jag kunde få någon form av hjälp.

Hon fortsätter:

– Det är fruktansvärt jobbigt med de här smärtorna. Jag kan inte ta hand om mig själv längre.

Orkar inte leka med sina barn

Frida Wallberg är nu hemma i bostaden i Åtvidaberg.

Förra året fick hon åka in akut till sjukhuset tre gånger – nu har det alltså blivit tre gånger på kort tid. 

Problemen har lett till att den tidigare världsmästaren i boxning inte kan vistas ensam och inte heller alltid orkar ta hand om sina barn.

– Jag kan inte vara ensam längre, jag måste ha folk i min närhet om det skulle hända någonting. Och det finns stunder som jag inte klarar av att ta hand om mina barn alls, säger Wallberg. 

Fick hjälp i Sofias änglar

Frida Wallberg var nyligen med i ”Sofias änglar” i Kanal 5. Se ett utdrag ur programmet. Hela avsnittet finns på D Play.