Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅNFoto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
 Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Kampen om Björdal: "Har inte fått kontakt"

Publicerad

I morgon går hans avtal med IFK Göteborg ut.

Men situationen kring Henrik Björdal är fortfarande oklar. Framför allt i och med att sportchef Mats Gren inte har fått tag i Brighton.

– Jag har inte fått svar de senaste fyra dagarna så det är lite svårt, säger han.

Söndagens match mot Örebro kommer att bli Mads Albaeks sista i IFK Göteborg. 

Som det ser ut nu kommer det också att bli Henrik Björdals sista.

Den norske yttermittfältaren, som är utlånad av sin engelska klubb Brighton, har ett avtal som går ut i morgon den 16 juli.

– Jag vet att klubbarna diskuterar. Men som det ser ut nu så åker jag tillbaka till England i början av nästa vecka, säger Björdal.

Norrmannen vill stanna i Göteborg och klubben vill ha kvar honom. Men GP har tidigare uppgett att övergångssumman som Björdals engelska klubb Brighton kräver ska handla om cirka 4 miljoner kronor, vilket är ett för högt pris för Blåvitt.

”Plötsligt så lossnar det”

– Jag vet att de samtalar men något mer detaljerat än så vet jag inte, säger 20-åringen.

Går du in med inställningen att Örebro blir sista matchen i Blåvitt?

– Det är en svår fråga. Du vet hur det kan vara i fotbollen, plötsligt så lossnar det. Så jag vill inte säga att det är 100 procent säkert att jag åker tillbaka, men så ser det ut just nu.

Vad känner du själv? Hur vill du göra?

– Jag vill stanna i IFK och spela allsvenskan, jag tror att det är bäst för min utveckling. Självklart hade det varit spännande att åka över och göra en försäsong med Brighton också. Men det är ju en ganska svår situation i och med att de precis kommit in i Premier League och har värvat in många spelare, säger han.

”De har kommit tillbaka lite grann..”

Tidigare har det snackats om att en förlängning av lånet har varit uteslutet, men där berättar sportchef Mats Gren att det blivit en helomvändning. Numera är det bara ett förlängt låneavtal som är aktuellt.

– Vi la egentligen ner det för att de ville ha för mycket. Men nu har de kommit tillbaka lite grann och öppnat för att vi ska kunna låna honom resten av säsongen helt plötsligt, säger Gren och berättar om en segdragen förhandling.

– Han som jag har kontakt med där borta är inte den lättaste att få tag på kan jag säga. Det tar fem dagar innan man får något svar varje gång, så det går inte så fort.

Gren säger att han i nuläget inte vet åt vilket håll det lutar.

–  Jag kan varken säga att det lutar åt ena eller andra hållet, man får se vad Brighton vill ha i avtalet.

Men vad är det sista som sagts? Att han återvänder efter 16 juli?

– Ja så är det sagt. 

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag