Kim Källström tillsammans med vännen Mikael Pajonen i Grunden Bois. Foto: /IBL / /IBLKim Källström tillsammans med vännen Mikael Pajonen i Grunden Bois. Foto: /IBL / /IBL
Kim Källström tillsammans med vännen Mikael Pajonen i Grunden Bois. Foto: /IBL / /IBL
Foto: /IBL / /IBLFoto: /IBL / /IBL
 Foto: /IBL / /IBL

Källström på plats under Gothia cup

Publicerad

För sju år sedan bestämde han sig för att starta en turnering för barn- och ungdomar med funktionsnedsättning.

”Kim Källström trophy” är i dag en stor del av Gothia cup.

– Min farmor jobbade med personer med funktionsnedsättning när jag var yngre, berättar han.

Kim Källströms entré på Gothia cup väckte stor uppmärksamhet. 

När mittfältsstjärnan anlände till Kvibergs fotbollsplaner i Göteborg för första dagen av sin egen turnering så bildades en stor klunga runt stjärnan för autografskrivning och bilder.

– Alltid lika mycket energi och alla är glada, det är alltid kul att komma hit. Spelarna tycker att det är kul att komma hit till Göteborg och spela fotboll, säger han.

I år är det sjunde året som turneringen äger rum och Källström upplever att intresset successivt har ökat. I år är det totalt 30 olika lag som deltar från 15 olika länder.

”Vill ge någonting tillbaka”

– Jag vill försöka ge tillbaka någonting till idrotten och hjälpa de som inte haft samma möjligheter som jag när jag växte upp. Det finns många olika vägar att ta men jag har velat göra någonting medan jag fortfarande är aktiv, säger han och berättar om fler faktorer bakom turneringen.

– Min farmor jobbade med personer med funktionsnedsättning när jag var yngre. Sen har jag haft bra kontakt med Grunden Bois, säger han.

Hur ser arbetet ut för dig runt turneringen nu?

– Numera gör jag inte så mycket, nu har organisationen satt sig. Men jag försöker att vara med första dagen och invigningen. Av de sju gånger som det har varit har jag lyckats vara med på fem eller sex. Det ligger egentligen inte så bra i tiden då det är ganska mycket nu, säger han.

Visiten i Göteborg blir intensiv för den före detta landslagsmannen.

Redan under tisdagen beger han sig åter till vardagen i Djurgården igen.

Men en som sannerligen njöt av att få se sin kompis – trots att det var under en så kort tid – var Grunden Bois Mikael Pajonen. Han gör i år sin femte Gothia Cup och har lärt känna Källström väl.

”Brukar kolla hans matcher”

– Jag gillar att Kim är med och hjälper vårt lag varje år. Jag brukar kolla på många av hans matcher, säger Pajonen som dock är tydlig med att han är Blåvitt-supporter.

Och målet för Grunden Bois under Gothia Cup är glasklart.

– Vi har vunnit brons tre gånger tidigare så det vill vi gärna göra igen, säger han.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag