Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kajsa, 30, bossar över herrlaget: ”Var nervös”

Kajsa Mazola, 30, är huvudtränare för Trollhättans FK.Foto: Privat / Privat

Efter flera år som elitspelare fick Kajsa Mazola, 30, sluta på grund av skador och problem med ångest.

Men nu är hon tillbaka i fotbollsvärlden – som huvudtränare för ett herrlag.

– Jag kom som gammal damlagstränare men de är helt grymma killarna. De har jäkligt sunda värderingar, säger Kajsa. 

Kajsa Mazola, från Vänersborg, har spelat fotboll så länge hon kan minnas och gjorde damlagsdebut vid tretton års ålder för Vänersborgs IF. 

Fem år senare fick hon chansen att spela i Kopparberg Göteborgs A-lag men tackade nej på grund av sin svåra ångest.

– Jag hade samtal med Torbjörn Nilsson om a-lagskontrakt men jag hade väldigt svårt för att sova borta och åka med på träningsläger och fick därför tacka nej. Direkt efter det åkte jag hem och satte mig i duschen med träningskläderna på i två timmar, säger Kajsa, som också berättat sin historia till Ttela.

”Jag ville börja på noll”

En dröm hade gått i kras för Kajsa, men hon skulle komma tillbaka.

Efter ett par år som fotbollsspelare i olika klubbar fick hon återigen möjlighet att gå upp till elitnivå. Denna gång för Mallbackens IF Sunne som precis då nått allsvenskan.

– Då tackade jag ja, men de kände inte till min ångestproblematik och jag var säker på att jag skulle fixa det här. Jag ville börja på noll och var några år äldre. Då var jag 23 år. Men när vi var på en match i Malmö bröt jag ihop och fick en panikångestattack och kände att jag inte klarade att spela på den höga nivån, säger Kajsa. 

Kajsas moderklubb är Vänersborgs IF.Foto: Privat / Privat

Huvudtränare för herrarna

Hon bestämde sig för att sluta satsa på en egen fotbollskarriär. I stället började en karriär vid sidlinjen som tränare.

– Jag började hjälpa till lite med träningarna hos moderlaget Vänersborgs IF och fastnade för det. Sedan blev jag erbjuden att bli tränare för Skoftebyns IF som låg i division två och det gick jäkligt bra. Vi dansade upp till ettan, säger Kajsa.

Snart blev hon erbjuden en helt ny möjlighet – som huvudtränare för Trollhättan FK:s herrar i division fyra. 

– I början var jag lite nervös eftersom jag kom som gammal damlagstränare men de är helt grymma killarna. De har jäkligt sunda värderingar och respekterar mig precis lika mycket som Glenn Johansson (också huvudtränare TFK). De lyssnar och ifrågasätter på samma sätt, säger Kajsa Mazola.

TV: ”Måste skilja fotboll från båtsemester och camping”