Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter skadan – så länge blir JVM-stjärnan borta

Lias Andersson.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Lias Andersson skadade axeln illa under JVM och tvingades fullfölja turneringen med svåra smärtor.

Nu har stjärnan fått sin skadedom – han blir borta från spel i två veckor.

– Inte superallvarligt men tillräckligt allvarligt för att han ska köra rehab, säger tränare Roger Rönnberg.

Det var i samband med Juniorkronornas match mot Ryssland natten till nyårsdagen som Lias Andersson åkte på en smäll mot axeln och tvingades utgå.

Trots smärtor fullföljde han ändå turneringen som slutade med en bitter finalförlust mot Kanada för svensk del.

Lias Andersson har sedan dess varit kvar i USA då hans NHL-lag New York Rangers valt att göra läkarundersökningen. Och för Frölundas del har det sedan dess varit oklart när stjärnan ska kunna återvända hem till Göteborg igen.

Domen: Borta två veckor

Men nu har SHL-klubben fått svar.

– De har gjort en magnetkameraundersökning och det visade sig vara en AC-ledskada grad 2. Det är inte superallvarligt men tillräckligt allvarligt för att han ska behöva köra rehab i runt två veckor, säger Roger Rönnberg.

Med andra ord kanske skadan förvärrats i samband med att han fullföljde turneringen.

Tränar extra med New York Rangers

– Det funderar Frölunda och Rangers på, säger Roger Rönnberg innan han tillägger:

– Det är tråkigt men samtidigt har jag själv varit på den sidan med unga killar som har en dröm om att vinna ett JVM-guld. Det ska mycket till för att stoppa en kille att jaga sin dröm. Det har även jag i Frölunda viss förståelse för, säger han.

Lias Andersson är fortfarande kvar i New York där han tränar extra med Rangers teknikcoach. När han återvänder hem till Frölunda är just nu oklart.

Dahlins utrustning på vift

Även Frölundas andra JVM-spelare har haft vissa bekymmer efter turneringen i Buffalo han också. Men för Rasmus Dahlin handlar det dock inte om någon skada – utan i stället hockeyutrustning som är på vift.

Utrustningen väntas anlända innan Frölundas match mot HV 71 på torsdagskvällen. Men gör den inte – då kommer inte 17-åringen kunna spela. Han har nämligen specialgjorda skridskor på grund av knölar på fötterna. Något som leder till att han inte kan låna utrustning.