Lias Andersson. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Lias Andersson. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Efter skadan – så länge blir JVM-stjärnan borta

Publicerad

Lias Andersson skadade axeln illa under JVM och tvingades fullfölja turneringen med svåra smärtor.

Nu har stjärnan fått sin skadedom – han blir borta från spel i två veckor.

– Inte superallvarligt men tillräckligt allvarligt för att han ska köra rehab, säger tränare Roger Rönnberg.

Det var i samband med Juniorkronornas match mot Ryssland natten till nyårsdagen som Lias Andersson åkte på en smäll mot axeln och tvingades utgå.

Trots smärtor fullföljde han ändå turneringen som slutade med en bitter finalförlust mot Kanada för svensk del.

Lias Andersson har sedan dess varit kvar i USA då hans NHL-lag New York Rangers valt att göra läkarundersökningen. Och för Frölundas del har det sedan dess varit oklart när stjärnan ska kunna återvända hem till Göteborg igen.

Domen: Borta två veckor

Men nu har SHL-klubben fått svar.

– De har gjort en magnetkameraundersökning och det visade sig vara en AC-ledskada grad 2. Det är inte superallvarligt men tillräckligt allvarligt för att han ska behöva köra rehab i runt två veckor, säger Roger Rönnberg.

Med andra ord kanske skadan förvärrats i samband med att han fullföljde turneringen.

Tränar extra med New York Rangers

– Det funderar Frölunda och Rangers på, säger Roger Rönnberg innan han tillägger:

– Det är tråkigt men samtidigt har jag själv varit på den sidan med unga killar som har en dröm om att vinna ett JVM-guld. Det ska mycket till för att stoppa en kille att jaga sin dröm. Det har även jag i Frölunda viss förståelse för, säger han.

Lias Andersson är fortfarande kvar i New York där han tränar extra med Rangers teknikcoach. När han återvänder hem till Frölunda är just nu oklart.

Dahlins utrustning på vift

Även Frölundas andra JVM-spelare har haft vissa bekymmer efter turneringen i Buffalo han också. Men för Rasmus Dahlin handlar det dock inte om någon skada – utan i stället hockeyutrustning som är på vift.

Utrustningen väntas anlända innan Frölundas match mot HV 71 på torsdagskvällen. Men gör den inte – då kommer inte 17-åringen kunna spela. Han har nämligen specialgjorda skridskor på grund av knölar på fötterna. Något som leder till att han inte kan låna utrustning.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag