Blåvitt vidare: ”Vi ska verkligen gå för detta”

IFK Göteborgs jubel efter Söders 1-0-mål.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Sirius och domaren hade olika åsikter om saker och ting.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Jämnt, grinigt och ett rött kort på Sirius Karl Larson efter protest. 

Mötet på Valhalla slutade 1-1 – och IFK Göteborg är klart för kvartsfinal i cupen. 

– Vi har prickat formen bättre nu och kan vi spetsa till det ytterligare så ska vi verkligen gå för detta, säger tränaren Poya Asbaghi. 

Mittbacken Kristopher Da Graca testades sent inför avspark, men kunde inte spela utan satte sig på läktaren i stället. Tränaren Poya Asbaghi tvingades kasta in den oprövade 17-åringen Jesper Tolinsson från start i ödesmatchen mot Henrik Rydströms Sirius. 

Det var ingen vacker fotboll i kylan, men väl en halvdramatisk tillställning. I minut 33 gjorde Alhassan Yusuf ett fint förarbete och prickade Robin Söders panna. Anfallaren var säker framför mål och skallade in 1-0 inför 2 625 åskådare. 

– Vi kunde ha gjort saker bättre men vi håller tätt och får 1-0. Vi är det laget som skapar i andra halvlek trots att det är Sirius som måste gå för det. Sista tio minuterna kontrollerar vi resultatet på ett smart och bra sätt, säger Poya Asbaghi. 

Bara minuter senare anföll Sirius på vänsterkanten, unge Tolinsson snubblade olyckligt och mittfältaren Elias Andersson krutade in kvitteringen. 

Giorgi Kharaishvili fick sedan ett bra kontringsläge, men kapades ordentligt av Adam Hellborg vilket rörde upp heta känslor. Rött kort tyckte det blåvita lägret, gult kort tyckte domaren och några fler mål i första halvlek blev det inte. 

Snackade sig till rött kort 

Efter pausen varnades Sirius Karl Larson och kvarten senare hade 28-åringen spelat färdigt. En protest ledde till hans andra varning och därmed ett rött kort. Det hjälpte knappast Sirius som var tvunget att vinna i Göteborg för att ha chansen att avancera i cupen. 

IFK Göteborg, som kontrollerade händelserna med en man mer, hade en boll som dansade på Sirius mållinje, men Svenska cupen-mötet slutade 1-1. 

– Det svider att vi inte vann så att vi får spela kvartsfinalen inför våra supportrar hemma, men först och främst är vi glada för att vi slår ut ett allsvenskt motstånd och tar oss till kvartsfinal. Vi har pricka formen bättre nu och kan vi spetsa till det ytterligare så ska vi verkligen gå för detta, säger Poya Asbaghi. Så startade Blåvitt mot Sirius

Giannis Anestis
Nzuzi Toko Jepser Tolinsson André Calisir Victor Wenersson
Alhassan Yusuf August Erlingmark
Sargon Abraham Tobias Sana Giorgi Kharaishvili

Robin Söder