Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är väldigt chockad, sviken och besviken”

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Här är nyheten som skakar om innebandy-Sverige.

Pixbo Wallenstam sparkar Jonas Eliasson.

Trots att laget parkerar på en tredjeplats i tabellen och är en av guldfavoriterna i damernas SSL-innebandy får tränaren gå.

– Jag känner mig jävligt chockad, sviken och besviken, säger Eliasson.

– Vi har olika syn på hur ledarskapet som tränare ska bedrivas, därför avslutar vi hans uppdrag i Pixbo Wallenstam, säger styrelsens elitansvarige Kristina Landgren Carestam till klubbens hemsida.SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL-innebandyn fram till 2025

Jonas Eliasson förde Pixbo till ett historiskt SM-guld på damsidan 2016.

Till årets säsong var han tillbaka i båset - med ett riktigt starkt lag. Tillsammans med Team Thorengruppen har Pixbo pekats ut som den stora guldfavoriten. 

Resultaten har även varit bra. 

Efter 21 av 26 spelade omgångar parkerar Mölnlyckelaget på en tredjeplats. 

Jonas Eliasson får sparken

Därför kommer Pixbos besked på onsdagskvällen väldigt oväntat.

– Jonas Eliasson var fram till i dag huvudtränare för föreningens representationslag i Svenska Superligan dam och sportsligt ansvarig för Damakademin. Vi har olika syn på hur ledarskapet som tränare ska bedrivas, därför avslutar vi hans uppdrag i Pixbo Wallenstam, säger styrelsens elitansvarige Kristina Landgren Carestam till klubbens hemsida.

SportExpressen pratar med en chockad Jonas Eliasson en halvtimme efter att nyheten blivit officiell.

Han berättar att han kallades till ett möte med Kristina Landgren Carestam klockan 16.20. Just innan kvällens träning.

– Där fick jag besked om att var entledigad av föreningen, säger Eliasson.

Vad fick du för förklaring?

– Jadu, jag vet inte vad jag ska svara. Vad sa de? Att vi inte har samma syn på ledarskap. Jag ifrågasatte det också.

Jonas Eliasson tvivlar starkt på att det handlar om något resultatmässigt.

– Nej, det är inte det jag har fått höra. Men jag har ingen aning. Jag är chockad. Jag kände: ”Ni får ge mig saker, så jag inte gör om samma misstag.” Det vore en sak om de sa: ”Jonas, du skriker som en idiot. Sluta med det.” Men jag kan inte sluta med det. Då hade man varit överens. Jag är väl inte den som de tycker att jag ska vara. Jag tycker att jag har gjort ganska bra säsonger överlag i Pixbo. Jag har inte underpresterat, jag är nöjd.

Eliasson: ”Jävligt chockad”

Att det ska hänt något specifikt som gjort att Pixbo agerade kan inte Jonas Eliasson erinra sig.

– Jag har frågat mina ledarkollegor om jag sagt något dumt, men de är lika chockade som jag. Landgren sa att några spelare är ledsna. Jag vet inte vad jag har sagt eller gjort. Det sista man vill är att någon är ledsen. Men jag förstår om någon är ledsen om man inte får spela eller får förtroendet. Tycker någon att jag gjort något fel får de gärna säga det, säger han.

– Jag har ett barn på två år nu. Jag har blivit mjukare. Jag hade ett vanligt samtal med en spelare i laget för ett tag sedan och jag frågade vad hon tyckte. Hon tyckte vi hade ett riktigt bra samarbete. Hon märkte att hur mjuk jag är på insidan. Jag hoppas de ser mig så. Att jag har blivit klokare och smartare. 

Hur mår du nu?

– Jag är jävligt chockad och väldigt, väldigt besviken. Jag har brunnit för det här laget och för mina kolleger. Laget har varit nummer ett för mig efter min familj. Det är jättetungt. Jag känner mig sviken och besviken. Jag har lagt ner åtta år av min själ på Pixbo. Att sedan sitta på ett samtal i fem minuter känns tufft. Men det är elit vi snackar om. Det kan vara så här.

Hade du kunnat göra något annorlunda?

– Nej, inte som jag känner, säger Jonas Eliasson.

Pixbo meddelar att det inte är klart vem som tar över efter Jonas Eliasson.

Assisterande tränaren Harman Haurami lämnade Pixbo i höstas. Jonas Gustafsson klev då in som ny assisterande vid sidan av Eliasson.

SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL-innebandyn fram till 2025.


Stor enkät - de vinner SM-guld