Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pontus Dahlberg, 18, förhandlar med Napoli

Pontus Dahlberg.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Pontus Dahlberg, 18, kan lämna IFK Göteborg.

Målvaktstalangens agent Per Jonsson har i dagarna varit på plats i Neapel och förhandlat med storklubben Napoli, enligt GT:s uppgifter.

En affär kan ge IFK Göteborg uppemot 40 miljoner kronor.

Pontus Dahlberg och Markus Rosenberg.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Pontus Dahlberg har vuxit ut till en nyckelspelare i IFK Göteborg och var en av få ljuspunkter i laget den gångna säsongen.

18-åringen ses som en av svensk fotbolls största målvaktstalanger någonsin.

I början av november kunde GT avslöja att IFK Göteborg mottagit ett bud från Watford i Premier League. Enligt uppgifterna finns även Napoli och en Bundesliga-klubb med i kampen om Dahlbergs underskrift.

Prislappen uppges ligga på mellan 30 och 40 miljoner kronor, vilket skulle göra Dahlberg till den dyraste målvaktsförsäljningen någonsin från allsvenskan.

– Det är mer än bara intresse, så kan jag väl säga. Det är ett par klubbar från Europas bästa ligor som är väldigt intresserade av Pontus, sa 18-åringens agent Per Jonsson då.


LÄS MER: Dahlberg på väg att säljas – för rekordsumma

Enormt intresse

Nu kan GT berätta att Pontus Dahlbergs agent Per Jonsson i dagarna varit på plats i Neapel och förhandlat med den italienska storklubben Napoli om Pontus Dahlberg. Tanken är att även Dahlberg själv inom kort ska bekanta sig på plats med de klubbar som visat konkret intresse för honom, däribland Napoli.

Enligt GT:s uppgiftslämnare är intresset för Pontus Dahlberg enormt och prislappen väntas därför skjuta i höjden. För IFK Göteborg, som sålde Marcus Berg till Groningen för 34 miljoner kronor 2007, kan Dahlberg bli den dyraste försäljningen i klubbens historia och enligt vad GT erfar är det mer eller mindre ett måste att sälja honom för att rädda klubbens ansträngda ekonomi.

Pontus Dahlberg är eftertraktad.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

LÄS MER: Wulcan: "Blåvitt kan få 50 miljoner"

Kan bli rekorddyr

En affär lär göras klart senast i januarifönstret och tanken i nuläget är att Dahlberg ska spela vidare i IFK Göteborg fram till sommaren och sedan ansluta till sin nya klubb. 

Enligt GT:s uppgifter är Pontus Dahlberg noggrann med sitt klubbval och har ingen brådska att flytta utomlands. En viktig aspekt i valet av ny klubb är hur målvaktssituationen ser ut och vilka utvecklingsmöjligheter som finns. 

Om en affär går i lås, vilket allt talar för att den gör, blir Dahlberg den dyraste målvakten någonsin som säljs från allsvenskan. 

Mattias Asper såldes från AIK till Real Sociedad år 2000 för omkring 20 miljoner, vilket är den dyraste målvaktsövergången från allsvensken hittills. På senare år har Jakob Rinne sålts från Örebro SK till Gent för omkring 12 miljoner kronor.

GT har sökt Pontus Dahlberg och Blåvitts sportchef Mats Gren för en kommentar.


Fotnot: I en tidigare version av denna text förekom uppgifter om att Pontus Dahlberg själv är på plats i Italien, men det dementeras av agenten Per Jonsson i GP.


LÄS MER: Storklubbarna på plats när Dahlberg storspelade