Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Just nu är jag bara glad att jag kan gå”

Felix Pherson.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Villa Lidköpings Felix Pherson fick ett felskär på kanten och landade med ryggen på en sargspets.

Nu berättar han om skräckskadan.

– Det gjorde brutalt ont – då kom tankarna upp att jag aldrig mer kommer att kunna gå igen, säger Pherson till Skaraborgs Allehanda.

Det var i fredagens möte med Bollnäs som den otäcka skadan inträffade.

Själv trodde han först att det inte det var så allvarligt. Sen kände 27-åringen hur blodigt det var med handsken.

– Därefter började det göra brutalt ont. Sedan började högerbenet domna bort och då kom tankarna upp att jag aldrig mer kommer att kunna gå igen. Man tänker ju alltid det värsta och det var många hemska tankar som for omkring i skallen när jag låg där och inte kunde röra på mig, säger han till Skaraborgs Allehanda.

Pherson fördes till sjukhus och opererades under natten till lördagen.

 – Just nu är jag bara glad att jag kan gå, säger han till tidningen.

”Nästa gång kan det gå ännu värre”

Vid lunchtid under söndagen fick Felix Pherson komma hem. Om några dagar ska han tillbaka för att lägga om såret, för att senare förhoppningsvis ta bort stygnen.

Nu vet han inte hur framtiden på isen ser ut. Och han är kritisk till sargerna som orsakade skadan, och som lagkompisen Johan Löfstedt bröt revbenen mot i fjol.

– Nu har både jag och ”Löken” (Johan Löfstedt) fått allvarliga skador med dom här sargerna som är brutalt farliga. Det kanske är dags att titta på dom och se om man kan göra något. Nästa gång kan det gå ännu värre.