Ebba Jungmark flyttar till Ungern. Foto: BILDBYRÅNEbba Jungmark flyttar till Ungern. Foto: BILDBYRÅN
Ebba Jungmark flyttar till Ungern. Foto: BILDBYRÅN
Andreas Nilsson i landslagströjan under OS 2016. Foto: VALERIAWITTERS / WITTERS BILDBYRÅNAndreas Nilsson i landslagströjan under OS 2016. Foto: VALERIAWITTERS / WITTERS BILDBYRÅN
Andreas Nilsson i landslagströjan under OS 2016. Foto: VALERIAWITTERS / WITTERS BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅNFoto: BILDBYRÅN
 Foto: BILDBYRÅN
Ebba Jungmark siktar mot SM i sommar. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅNEbba Jungmark siktar mot SM i sommar. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN
Ebba Jungmark siktar mot SM i sommar.  Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅNFoto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
 Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Jungmark flyttar från Sverige – för kärleken

Publicerad

I oktober blev friidrottaren Ebba Jungmark, 30, och handbollsspelaren Andreas Nilsson, 27, föräldrar till lille Linus. 

Nu satsar höjdhopparen på comeback samtidigt som familjen kämpar med logistiken – i två länder. 

– Det har vänt upp och ner på livet totalt, säger Ebba Jungmark.

Andreas Nilsson förlängde nyligen sitt kontrakt med den ungerska storklubben Veszprém till 2021. 

Ebba Jungmark och sonen Linus, tre månader, bor kvar i Göteborg men flyttar till  Ungern i början av februari. 

– Jag har ju mitt liv här, så det blir en utmaning. Samtidigt har jag ju flyttat förut, till USA och Stockholm. Och det känns förstås väldigt kul att få vara med Andreas på heltid, att få vara en familj på riktigt. Han var hemma tre veckor över jul och nyår och han var även med på Linus dop i Onsala i lördags, men annars har han svårt att komma ifrån, säger hon. 

Hur har första tiden som mamma varit? 

– Det har vänt upp och ner på livet totalt, men samtidigt är det väldigt, väldigt fint. Jag kan inte tänka mig ett liv utan Linus. Nu börjar vi få in lite mer rutiner och det känns som att det blir enklare med tiden också. Men man får inte så mycket sömn på nätterna. Det svåraste är nästan matlagningen, att få tid till att laga mat. När han är vaken måste jag underhålla honom, men man hittar lösningar på allt och det har gått väldigt bra. 

Andreas Nilsson.Foto: Petter Arvidsson / BILDBYRÅN

LÄS MER: Ebba Jungmarks glada besked – väntar barn

"Kan ju skita sig direkt"

Ebba Jungmark har börjat träna igen och siktar på SM till sommaren. Hon har inte börjat hoppa höjd ännu utan fokuserar på att bygga upp grundfysiken tillsammans med tränaren Emil Predan. 

– Emil gör ett strålande jobb som både coach och barnvakt. Han får ta hand om Linus när jag tränar, annars hade jag fått avstå. Förhoppningen är att Linus ska sova när jag tränar, men det kan ju skita sig direkt. 

Har du blivit av med alla graviditetskilon? 

– Ja, de försvann ganska snabbt. Men jag måste få lite mer muskler bara. Det tar tid att bygga upp och det gäller att vara ihärdig. Förutom familjen är ju träningen mitt liv och det känns väldigt kul att kunna få lite mer kontinuitet framöver. Jag sprang lite intervaller förra veckan, sjukt jobbigt men väldigt roligt. Sedan får jag se när jag kan börja hoppa höjd, men kroppen känns i alla fall bra. 

Ebba Jungmark med nyfödde sonen Linus. Foto: PRIVAT

SM avgörs i Eskilstuna i slutet av augusti. En månad tidigare arrangerar Mölndals AIK tävlingen "The Sky is the limit" och då ska Jungmark klara kvalgränsen till SM. 

– Den ligger på 1,70 eller något och det är skönt att få en tävling före SM. Det är gott om tid kvar, jag känner ingen stress. 

Tanken är att Ebba Jungmark ska sköta träningen på egen hand i Ungern och att hon ska åka hem till Göteborg en gång i månaden för bvc-besök och teknikpass med Emil Predan. 

– Andreas får väl bli lite av en höjdhoppscoach och bollplank också, haha. Sedan är det en trygghet att ha kvar bvc här för uppföljningar och så, personalen där har ju ändå varit med hela tiden och kommer ihåg allt man har sagt och gjort. 

 

LÄS MER: Ebba Jungmark har fått barn

Största utmaningen i Ungern 

Ebba Jungmark ser fram emot att få lite avlastning med de praktiska bestyren när familjen kan vara tillsammans på heltid. 

– Det är så mycket enklare att vara två. När Andreas var hemma i tre veckor tänkte jag "hur löste jag detta helt själv innan?". 

I ett första skede ska Ebba och Linus bo i Ungern till och med maj för att sedan göra en utvärdering.

– Vi vill känna hur det funkar. Trivs vi inte får vi väl flytta hem, men Andreas blir kvar till 2021 oavsett. Han är bunden där. Tur att jag är så flexibel med min träning och inte tillhör något lag. Jag kan träna överallt. Det är jag och Linus som får resa och greja för att få det här att funka. 

Största utmaningen i Ungern? 

– Språket. De pratar ju inte engelska och jag kan inte ungerska. När jag går och handlar förstår jag inte vad det står på matpaketen och jag kan ju inte fråga heller. Men vi bor bara fem minuters promenad från träningsanläggning och när man väl kommer i ordning med allt har man tid att fördjupa sig i annat. Det blir både kul och lite jobbigt. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag