Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
 Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Jörgen Lennartsson tar över IFK Göteborg

Publicerad

GÖTEBORG/STOCKHOLM. IFK Göteborg har gjort klart med en ny tränare.

Enligt uppgifter till GT.se är det Jörgen Lennartsson, 49, som tar över jobbet.

Till sin hjälp vill Lennartsson ha Elfsborgs assisterande tränare Peter Wettergren.

– Jag har fått ett antal förfrågningar från klubbar som jag funderar över, säger Lennartsson till GT.se.

Spekulationerna har vart många sedan Mikael Stahre fick sparken i måndags, trots att han ledde Blåvitt till en andraplats i allsvenskan den här säsongen.

Vem ska ta över jobbet för en av Sveriges största och mest anrika klubbar?

En favorit som seglade upp tidigare i veckan var förre U21-förbundskaptenen och Elfsborgs-bossen Jörgen Lennartsson.

Enligt uppgift är det nu också klart att det blir Lennartsson som tar över jobbet på Kamratgården.

Fick sparken av Elfsborg

GT.se kan även avslöja att Lennartsson vill ha den meriterade Peter Wettergren vid sin sida. Wettergren var nyligen assisterande tränare till nyligen bortgångne Klas Ingesson i Elfsborg och har även varit scout för det svenska A-landslaget.

Wettergren har ett år kvar på sitt kontrakt med Elfsborg – och var även Magnus Haglunds assisterande tränare i Elfsborg.

Jörgen Lennartsson ledde Elfsborg till SM-guld 2012, men fick efter 2013 sparken så klubben ansåg at han inte stod för den fotbollen man ville använda sig av för att nå ännu högre höjder.

När GT.se når Lennartsson nekar han till att ha gått med på att leda IFK nästa säsong.

– Det stämmer inte. Jag har inte gjort klart med någon klubb. Jag har däremot fått ett antal förfrågningar från klubbar som jag funderar över, men inget är klart.

Är det nära med någon av klubbarna?

– Det vet jag inte... det är en process där det finns ett antal bra val. Jag vet att du har många frågor du vill ha svar på, och det är ditt jobb att ställa dem, men jag har inget mer att säga.

Har du träffat IFK Göteborg?
– Det vill jag inte kommentera.

Martin Kurzwelly, klubbdirektör i IFK, dementerar också att rekryteringsprocessen ska vara avslutad.

– Vi ska presentera en ny tränare innan första december och jag tror att veckan dessförinnan är rimligt.

"Inga kommentarer"

Karl Jartun, ordförande IFK Göteborg:

– Jag har inga kommentarer. Vad jag vet har vi inte skrivit avtal med någon.

Samtidigt står det enligt uppgifter till SportExpressen.se klart att Magnus Haglund, 41, som väntat återvänder till Elfsborg efter en period i norska Lillestrøm. Guldtränaren från 2006 var favorit till det vakanta tränarjobbet i Borås, som han lämnade 2011.

Mattis Wikström
Mattis Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag