Foto: C More
 Foto: C More

Jörgen Lennartsson skällde ut Engvall

Publicerad

Gustav Engvall byttes ut hemma mot IFK Norrköping efter timmens spel. I samband med bytet visade anfallaren tydligt sitt missnöje mot bytet varpå Jörgen Lennartsson röt ifrån ordentligt.

"Och så håller du käften!", avslutade Lennartsson sin utskällning av Engvall innan han knuffade ner honom på bänken", ska Lennartsson ha svarat enligt GT:s utsända på plats Malin Jonson.

Blåvitt fick till ett kvitteringsmål i slutskedet genom Emil Salomonsson till 1-1.

IFK Göteborg räddade en poäng hemma mot IFK Norrköping efter att Emil Salomonsson satt 1-1 i den 87:e matchminuten. Dessförinnan hade Arnor Traustason gjort ledningsmålet för "Peking" i den 50 matchminuten till hemmapublikens stora missnöje.

Blåvitt radade upp flera målchanser till kvittering men Andreas Vaikla storspelade i IFK Norrköpings mål.

Jörgen Lennartsson krävde en förbättring och valde därför att utföra flera byten. I den 60 matchminuten utförde Lennartsson två byten - Mikael Boman kom in i stället för Gustav Engvall. I samband med bytet uppstod en mindre ordväxling mellan Engvall och huvudtränaren Lennartsson.

"Och så håller du käften!"

I samband med bytet ska Engvall ha uttryckt sin besvikelse över att ha blivit utbytt. Enligt GT:s utsände på plats, Malin Jonson, svarade Jörgen Lennartsson ilsket på Engvalls attityd i samband med bytet.

 

 

Blåvitt kom tillbaka

Jörgen Lennartssons byten gav sannerligen effekt på matchen. I den 87:e minuten satte Emil Salomonsson det så viktiga 1-1-målet som räddade en poäng hemma mot formstarka IFK Norrköping.

"Peking" leder allsvenskan, en poäng före tvåan Malmö FF och Örebro SK som har lika många poäng.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag