Staffan Lindeborg. Foto: SVT.Staffan Lindeborg. Foto: SVT.
Staffan Lindeborg. Foto: SVT.
Jörgen Lennartsson. Foto: SVT.Jörgen Lennartsson. Foto: SVT.
Jörgen Lennartsson. Foto: SVT.

Jörgen Lennartsson pressad av SVT-profil

Publicerad

Här pressas Jörgen Lennartsson av Staffan Lindeborg.

SVT-profilen ställer Blåvitt-tränaren mot väggen inför den allsvenska säsongen.

– Ni har inte vunnit SM-guld på tio år och jag vill påstå att ni inte kommer göra det i år heller. Det är för dåligt, säger Lindeborg i SVT.

IFK Göteborg slutade fyra i fjolårets allsvenska, hela 16 poäng efter guldlaget Malmö FF.

Inför årets upplaga är ett lag från Göteborg tippat att vara med i den absoluta toppen, men det är inte Blåvitt det handlar om.

Utan stadsrivalen Häcken.

I en intervju i SVT pressar Staffan Lindeborg IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson.

– Senast IFK Göteborg vann ett SM-guld i fotboll var 2007. Det är tio år sedan. Och Jörgen Lennartsson, jag vill påstå att det inte blir något guld till ditt lag i år heller. Det är för dåligt, säger Lindeborg i intervjun.

– Det återstår väl att se. Dels är det en tid kvar i förberedelserna och sen vet man aldrig vad som händer i sommarfönstret. Vi vill gärna vara med i toppen och slåss, men det är många andra bra lag där uppe. Vi får se var vi landar, säger Lennartsson.

Lindeborg: "Det finns ett skräckscenario"

Staffan Lindeborg menar att det faktum att Häcken ses som en större utmanare om SM-guldet än IFK Göteborg är ett skräckscenario för Blåvitt.

Är Hisingenklubben på god väg at gå om storebror?

– Det finns ett skräckscenario, Jörgen, och det är ju ett tänkbart tronskifte i Sveriges näst största stad. För Häcken har ju egentligen ett bättre lag än vad du förfogar över, säger Lindeborg.

– Häcken har en bra ekonomi och en stor konkurrens i alla lagdelarna och kommer att konkurrera om guldet i år, svarar Jörgen Lennartsson.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag