Foto: Daniel Malmberg/All Over Press
 Foto: Daniel Malmberg/All Over Press

Jönköpings Södra fortsätter succén

Publicerad

JÖNKÖPING. Först fick han ett mål bortdömt – sedan blev mittbacken Joakim Karlsson, 26, stor matchhjälte på Stadsparksvallen.

Nu toppar Jönköpings Södra superettan.

– Den positionen behåller vi gärna, säger Karlsson.

När superettan höll upptaktsträff inför årets säsong röstades Jönköpings Södra fram som favorit till seriesegern.

Så här långt har J-Södra stått pall för pressen.

Säsongens fyra första matcher har slutat med lika många segrar.

– Vi avslutade förra säsongen väldigt starkt och har haft med oss det in i årets säsong. Vi gör vad vi blir tillsagda och så länge vi gör det så är vi duktiga, det vet vi om, förklarar Joakim Karlsson.

Protesterade vilt

Den 26-årige mittbacken från Orrefors dundrade in ett skott från distans, som styrdes via ett ben och ställde Gais målvakt Tommi Vaiho, i den 22:a minuten. Men målet dömdes bort för offside – till vilda protester.

– Jag frågade linjemannen efteråt och han var helt säker på att bollen tog på vår spelare framför mål och att det därför var offside. Men enligt alla jag har pratat med tog den på deras spelare, säger Karlsson frågande.

Trots det skulle Joakim Karlsson få sista ordet.

– Att det ska krävas två mål av en mittback för att vi ska vinna, skrattar han.

"Första målet på 80 matcher"

Robert Gojani slog en frispark från höger som J-Södras mittback tog emot på låret och lyckades peta in i bortre hörnet. Då stod matchklockan på 82 minuter.

– Det var enormt skönt!

Hur ofta gör du mål egentligen?

– Det här var mitt första mål i superettan – på 80 matcher, tror jag. Så nej, det händer inte så ofta (skratt).

För Jönköpings Södra, som via 1–0 mot Gais nu har tagit fyra uddamålssegrar, är det en ovan sits att vara favorittippad.

– Det är bara något vi tycker är kul. Det är mycket roligare att vara favorit än att vara nederlagstippad, påpekar Joakim Karlsson.

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag