Jonas Jerebkos nya liv i Ryssland: ”Gillar det”

Johanna Lundbäck Jerebko, Jonas Jerebko och döttrarna Celine och Izabel.
Foto: JOHAN ERIKSSON

Jonas Jerebko, 32, bytte USA mot Ryssland. 

Nu berättar familjen om det nya livet i Moskva – och planerna för lyxhuset söder om Göteborg. 

– Våra döttrar har fått mig att bli mindre gnällig, säger han i en stor intervju med Borås Tidning

Det blev tio år i NBA för Sveriges störste basketprofil genom tiderna.

I somras förlorade hans dåvarande klubb Golden State Warriors finalserien mot Toronto Raptors. 

– Jag är perfektionist, så det är klart att jag ser saker som kunde ha förbättrats ytterligare, framför allt att vi hade vunnit även de sista matcherna. Det sög verkligen att vi inte gjorde det. Men att gå till final var sjukt kul, och jag tycker att jag spelade bra när jag fick chansen, säger han till Borås Tidning i samband med att han får priset ”BT-plaketten” för tredje gången. 

Inför den här säsongen gick flyttlasset till Rysslands huvudstad Moskva och toppklubben BC Chimki som spelar i Euroleague, Europas bästa liga. 

Jonas Jerebko har bytt NBA och USA mot Ryssland.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

”Helt annan grej än USA” 

För tidningen berättar Kinnasonen att han sedan han blev pappa till döttrarna Izabel och Celine (födda april 2016 och januari 2019) har blivit bättre på att hantera förluster. 

– Det är enklare att glömma när man kommer hem och ”pappajobbet” tar vid. Så var det inte när jag var yngre, då kunde jag inte släppa förluster, men jag har blivit mindre gnällig tack vare mina döttrar, säger han till Borås Tidning. 

Hustrun Johanna Lundbäck Jerebko ångrar inte att familjen bytte USA mot Ryssland – tvärtom. 

– Jag gillar att vi flyttade hit, Moskva är en fin stad och framför allt har vi fått mycket närmare hem till Sverige, det är lättare att hälsa på och det har redan blivit mycket mer tid med släkten. Det är en helt annan grej att bo här gentemot i USA, och för vår del har det dessutom blivit en stor skillnad att Jonas kan vara hemma med familjen mycket mer nu, i USA var han hemifrån både oftare och under längre perioder, säger hon till Borås Tidning

Köpte lyxhus i Onsala 

GT kunde i januari 2019 berätta att familjen Jerebko köpt ett lyxhus i Onsala i Kungsbacka kommun några mil söder om Göteborg. 

Huset har en boarea på 377 kvadratmeter, ligger 75 meter från havet och enligt Fastighetsregistret fick paret betala 14,5 miljoner kronor. 

Onsala.
Foto: HENRIK JANSSON

Fastigheten beskrivs av mäklaren som förmedlade den som ”en av Onsalas i särklass mest unika fastigheter med vidsträckt havsutsikt och högt, fritt, privat syd/västläge”

– Vi köpte ett sommarhus i Sverige tillsammans i somras, så nästa sommar planerar jag att stanna nästan hela sommaren i Sverige, tror jag, för första gången sedan jag gick ut gymnasiet, sa Jonas Jerebko då

Huset har renoverats i omgångar, frågan är om familjen kommer att bosätta sig där permanent i framtiden. 

– Vi har inte kommit fram till något beslut kring det än, vi tar det som det kommer, men vi trivs bra där, säger Johanna Lundbäck Jerebko till Borås Tidning