Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johansson: "Jag vet att Ljung är rätt man"

Gais sportchef Jonas Lundén på Gaisgården.Foto: Henrik Jansson

Spelare och ledare på Gaisgården är jublande glada över att Per-Ola Ljung är nästa tränare. Han tar över laget redan på söndag.

– Jag vet att han är rätt man för oss. En rejäl, tuff tränare som ställer krav. Just en sån som vi behöver nu, säger anfallaren Joel Johansson.

Strax före träningen på Gaisgården i morse fick spelarna reda på att klubben gjort klart med en ny tränare: Per-Ola Ljung, tidigare i Helsingborg, senast i Örebro.

Ljung lämnar ÖSK för att komma närmare familjen, som bor i Helsingborgstrakten. Han ser Gais på plats på Gamla Ullevi i morgon mot Öster och gör redan på söndag sin första träning som huvudansvarig.

– Det känns väldigt skönt på alla sätt – framför allt att det blev ett så bra namn, säger sportchefen Jonas Lundén, som jobbat stenhårt med frågan de senaste veckorna.

– Vi har gjort en utförlig research och pratat med väldigt mycket folk. Alla har en bra bild av Per-Ola. Vi har fått väldigt goda referenser från tidigare spelare. Viktigt att vi får in en tränare som spelarna tror på – och det får vi nu på alla sätt.

"När jag sett honom på tv..."

Anfallaren Fredrik Jonsson, 19, är glad att äntligen veta vem som blir nästa tränare.

– När jag sett honom på tv verkar han kunnig och bestämd av sig. Jag tror vi behöver det för att komma ur svackan. En rak tränare, så att det inte blir flummigt. Alla ska veta vad de ska göra, säger Jonsson.

Hur har veckorna sedan Thomas Askebrand fick sparken varit?

– Klart det påverkat laget mycket. Kjell (Pettersson, assisterande tränare) är väldigt kunnig och duktig, men alla har vetat att det ska komma en ny tränare när som helst.

– Det blir svårt att veta vad man ska tycka och vad man ska lyssna på, med så mycket rykten och snackerier.

Johansson från start

Kjell Pettersson gör i morgon mot Öster sin sista match som huvudansvarig. Då är äntligen anfallsvapnet Joel Johansson skadefri. Han spelar från start.

– Det känns bättre och bättre efter en seg och frustrerande vår. Vi får se hur länge det håller. Kanske inte 90 minuter men absolut 45, säger Johansson.