Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst

Johansson hyllas efter superräddning

Publicerad

Frölunda körde över schweiziska mästarna Davos fullständigt.

Efter 5-0 har Indianerna sin andra raka CHL-finalbiljett som i en liten ask.

Nu uppmanar Frölundaspelarna publiken att komma och se returen på tisdag.

– Publiken här var fantastisk. Vi hoppas på något liknande i Göteborg, säger Spencer Abbott.

Spencer Abbott gav Frölunda en utmärkt start när han snärtade in 1-0 efter drygt fem minuters spel.

– Ryan Lasch spelade in till Joel Lundqvist som sköt i slottet. Jag högg på returen och sköt så snabbt jag kunde. Vi fick starten vi ville ha, säger kanadensaren om fullträffen.

"Det funkade ju!"

Artturi Lehkonen ökade på i andra perioden och blott 43 sekunder in i tredje sköt Ryan Lasch 3-0 via en Davosspelare. Jacob Larsson stod för en finfin individuell prestation när han gjorde 4-0.

– Jag fick en bra passning från Oscar Fantenberg och drev förbi min back. Sen satte jag en backhand i taket. Det funkade ju! säger 18-åringen.

Backen spikade slutresultatet till 5-0 med 56 sekunder kvar.

– Vi vann tekningen och jag försökte få iväg pucken mot kassen. Jag fick en skön träff som gick i en båge över målvakten. Det är första gången jag gör två mål som senior. Jag har bara gjort det med juniorerna tidigare. Det är alltid kul att göra mål, säger den Anaheim Ducks-draftade spelaren.

Larsson väldigt nöjd

Han är belåten med sitt lags insats.

– Vi visste att de spelar väldigt offensivt. Vi var stabila bakåt och utnyttjade våra chanser. Jag hade inte väntat mig att vi skulle vinna med 5-0. Gött att hänga fem baljor. Vi gjorde en väldigt bra match, säger Larsson.

– Vi var väldigt bra i spel fem mot fem, i powerplay och i boxplay. Det är tre grejer du behöver vara bra på om du vill vinna hockeymatcher, säger Spencer Abbott.

Jacob Larsson hyllar målvakten Lasse Johansson.

– Han gjorde återigen en jäkligt bra match. I andra perioden gjorde han en helt otrolig räddning. När de väl fick chansen var Lasse där.

Abbott mållös efter räddningen

Spencer Abbott var på isen när Lasse stal Beat Forster på ett givet mål.

– Wow är det rätta ordet! Jag trodde det var mål. Lasse kom från ingenstans, säger 27-åringen.

Han njöt av stämningen de 5 887 åskådarna i Vaillant Arena skapade.

– Det är första gången jag är i Schweiz. Jag visste inte vad jag skulle vänta mig varken av Davos eller av publiken då jag aldrig sett en schweizisk match. Publiken var underbar, säger Abbott.

– Fansen var grymma. Högljudda och bra klack, berömmer Jacob Larsson.

Uppmanar fansen

På tisdag spelas returen i Göteborg.

– Vi hoppas att många supportrar kommer till Frölundaborg, säger Jacob Larsson.

– Vi hoppas på liknande atmosfär som den i dag, säger Spencer Abbott.

Forwarden, som gör succé under sin första säsong hos Indianerna, spelade inte i tredje perioden. Men fansen behöver inte vara oroliga.

– Jag gick av på grund av handskadan jag spelat med de senaste SHL-matcherna. Jag försöker vara varsam och inte göra skadan värre.

Abbott älskar Göteborg

Han trivs jättebra i Frölunda.

– Jag har väldigt kul! Staden är underbar. Min flickvän älskar det, så det är kanon.

Frölunda har ena foten i final - men tänker inte slå av på takten.

– Vi får inte vara försiktiga för att det står 5-0, säger Abbott.

– De kommer köra ännu hårdare på tisdag. Vi måste fortsätta så här, säger Larsson, som inte har några planer på att lämna Frölunda.

Messar med Stanley Cup-mästare

– Todd Marchant i Anaheim messar ibland och då svarar jag. Men jag har ett år kvar med Frölunda och stannar gärna här. Jag utvecklas och får mycket förtroende. Det är riktigt kul att spela seniorhockey, säger JVM-spelaren.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag