Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johansson hyllar sina backar: "Fantastiska"

Foto: Adam Ihse/Tt / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Att hålla nollan i en ishockeymatch ses oftast som en bedrift. Att dessutom göra det i en semifinal mot ett formstarkt Luleå är enastående. Men Frölundas Lasse Johansson ger all ära till sina backar.

- De gör det fantastiskt, säger målvakten efter att Frölunda nollat Luleå i Scandinavium.

Den formstarke Avestasonen behövde aldrig se en puck passera in i nätet bakom honom i den första semifinalen mot Luleå. Men norrbottningarna hade sina chanser.

– De hade ett par lägen där i deras första powerplay, men sedan lyckades vi få någon klubba eller så på dem hela tiden när de försökte. Det är små marginaler, men vi han dit och störa dem hela tiden, säger Lasse Johansson, 28, till GT.se.

Han vann målvaktsligan i grundserien och har nu hisnande 95,4 i räddningsprocent under sina sex matcher i slutspelet. Men han är noga med att han inte kunde nollat Luleå på egen hand.

– Vi hade ett fantastiskt försvarsspel i dag. Jag har mycket skott utifrån och släpper returer lite till höger och vänster men våra backar plockar upp dem. Denna nollan är det försvarsspelet som ska ha kredd för. De gör det fantastiskt.

Har en tydlig träningsplan

Lasse Johansson berättar att han tillsammans med målvaktstränaren Kristoffer Martin lagt upp en träningsplan för inför varje slutspelsserie där han får chans att finslipa på detaljer. Han tror att det är en bidragande faktor till sin starka form.

– Man koncentrerar sig lite mer på varje träning, så är det kanske inför ett slutspel. Man gör rätt saker hela tiden.

– Men i dag behövde jag inte komma upp och göra några stora räddningar. Det räcker att spela stabilt när man spelar med ett sånt här försvarsspel.