Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johanna Alm är klar för Sävehof: "Är kul"

Foto: Aleksandar Djorovic / Tt
Foto: Robin Nordlund

Johanna Ahlm är klar för Sävehof.

Efter sju år i Danmark flyttar hon hem till Göteborg – där hon har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Nu var ett bra tillfälle så det känns jättekul. Gulsvart är färgen på mitt hjärta, säger hon till SVT.

Sävehof har genomfört en storvärvning – Johanna Ahlm, med 127 landskamper på meritlistan, är klar för klubben. Enligt SVT har stjärnan skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över de två kommande åren.

Att 28-åriga Ahlm flyttar hem innebär att Sävehof får tillskott av en andra landslagsspelare på kort tid. För en vecka sedan blev det klart att också Ida Odén gör comeback i klubben, efter att ha varit mammaledig.

– Jag tycker att Sävehof har tagit steg varje år sedan jag lämnade och med mig och Ida tillbaka nästa år hoppas jag att vi kan fortsätta den streamen. Om jag ska vara ärlig hade jag bestämt mig redan innan jag visste att Ida skulle göra comeback. Men det var väl den största bonus jag kunde få. Det skall bli fantastiskt roligt, jag längtar, säger Ahlm till SVT.

Redan tre SM-guld med klubben

Niometersspelare lämnade Sävehof efter säsongen 2009 – då hade hon tagit tre SM-guld med klubben.

– Just nu är jag otroligt motiverad, det finns roliga mål både med landslag och att komma hem. Sluta är inget jag funderar på, säger hon till SVT.

Sävehofs huvudtränare Henrik Signell är mycket nöjd med att hans lag nu har fått förstärkning.

– Det känns jättebra, det är en spelare med erfarenhet som har spelat många stora matcher, dessutom är hon från Sävehof och var med och byggde upp det som skapats här så det känns fantastiskt kul att få hem Johanna, säger han till SVT.