Foto: Carl Sandin / BildbyrånFoto: Carl Sandin / Bildbyrån
 Foto: Carl Sandin / Bildbyrån
Foto: Daniel Stiller / BildbyrånFoto: Daniel Stiller / Bildbyrån
 Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Joel Allansson om sin tunga tid i Danmark

Publicerad

En supporterfavorit kommer hem till Göteborg.

Joel Allansson, 23, spelar mot Blåvitt på Hjällbovallen.

– Det ska bli väldigt kul, säger han.

Den skadedrabbade lille teknikern lämnade IFK Göteborg efter säsongen 2014 för danska Randers.

Där har det inte blivit speciellt mycket speltid, trots att han varit skadefri i stort sett hela tiden.

– Fotbollen har inte gått riktigt som planerat. Annars har det varit bra. Jag har bytt land och tagit steg som person. Men det är klart att jag vill ha mer speltid. Situationen är inte optimal om man säger så.

"Inte helt nöjd"

Du har två år kvar på kontraktet. Ser du dig om efter något annat?

– Jag vet inte hur den nye sportchefen tänker. Vi får ta det senare. Men jag är inte helt nöjd.

I Blåvitt hoppade Joel Allansson in där det behövdes. I Randers är han central mittfältare och ingenting annat.

– Det är skönt med en fast roll i alla fall.

På skärtorsdagen gästar Randers Hjällbovallen för ett träningsmöte med IFK Göteborg. Danskarna kommer, precis som hemmalaget, med en B-betonad uppställning. Allansson vet inte om han startar ännu,

– Vi saknar många tunga gubbar. Det blir nog en ganska jämn match.

Bäst i danska ligan

Hur spelar ni?

– Vi vill spela med ett stort bollinnehav och komma runt på kanterna. Men det blir nog lite mer djupledsspel mot Blåvitt. Vi vill gå fram med ganska mycket folk.

Har du kontakt med någon i Blåvitt i dag? …

– Bara lite med Emil Salomonsson. Annars pratar jag med Ludde (Ludwig Augustinsson, FCK) och Moberg-Karlsson (David, Nordsjälland).

Randers bästa spelare?

– Målvakten Karl-Johan Johnsson. Han är fantastiskt bra och blev ju utsedd till danska ligans bästa målvakt. Och mittbacken Fenger (Mads) är också väldigt bra. Men ingen av dem är med mot Blåvitt.

Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag