Jitex historiska rekord - förlorade alla möten

Publicerad

Jitex tangerade på söndagen ett historiskt rekord efter 0-6 mot Umeå i sista omgången.

För första gången på 24 år går ett lag genom damallsvenskan utan att ta poäng.

Den klassiska klubben Jitex gick inför säsongen igenom ett tufft ekonomiskt stålbad, och förlorade 17 spelare.

I somras sparkade man dessutom sin tränare, men det unga och oerfarna laget klarade inte av damallsvenskan. Det har förvisso varit nära några gånger, men målskillnaden 6-61 talar sitt tydliga språk om Jitex säsong.

Mot Umeå hade man chansen att undvika det oattraktiva rekordet, men man förlorade med 0-6, och Umeås anfallare Emmi Alanen gjorde hattrick under sista kvarten.

24 år gammalt rekord

Senaste gången ett lag spelade hela damallsvenskan utan att ta en enda poäng var 1990 när Strömsbro IF också förlorade samtliga matcher under säsongen.

Nästa säsong får Jitex alltså spela i elitettan.

Trots den svaga säsongen kom man inte sist i damallsvenskan. Konkurslaget Tyresö fick sista platsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag