Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jeffrey Aubynn lägger av – ska byta karriär

Foto: Joel Marklund

Jeffrey Aubynn, 36, ser slutet på en lång spelarkarriär.

Nu ska han i stället utbilda framtidens stjärnor.

– Jag vill testa mina idéer om hur fotboll ska spelas, säger Aubynn till GT.

Jeffrey Aubynn är inne på sitt sista år som elitspelare. Efter den här säsongen tackar Gais-mittfältaren, som nyligen skadade ett ledband i knäet, för sig.

Då läggs en karriär innehållandes spel i Gunnilse, Bayern München, Halmstad, Örgryte, Århus, Hammarby, Ålesund, Malmö och Gais till handlingarna.

– Det är något som jag har bearbetat under en längre tid. Det är många faktorer som har spelat in, men framför allt är det ju skadorna, att man har fått börja om för att komma i fysisk form väldigt ofta.

– Sen är det inte så lockande att åka och spela de här matcherna i Varberg och Falkenberg längre. Jag vet att det krävs en hel del, både fysiskt och mentalt, för att kunna prestera. Allt har ett slut, säger Aubynn.

Tiden i Malmö

Från och med nästa säsong ska Jeffrey Aubynn i stället träna Gais U21-lag.

– Det ska bli jättespännande. Jag har haft några av de största tränarna i Sverige, Erik Hamrén, Tom Prahl, Roland Nilsson och Anders Linderoth. Självklart försöker man plocka vissa grejer som man tyckte var positiva med deras sätt att träna ett lag och hantera människor på. Sen får man skala av det man inte gillar och hitta en egen identitet.

– Tiden i Malmö gjorde väldigt mycket för mig som person. Där blev jag mer av en ledare och såg inte så egoistiskt på allting, som jag kanske gjorde tidigare och som många unga fotbollsspelare gör. Jag utvecklades väldigt mycket som människa och fick bidra med mycket annat vid sidan om planen, säger Jeffrey Aubynn.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!