Theodor Niederbach. Foto: BILDBYRÅN
Theodor Niederbach. Foto: BILDBYRÅN

Jättetalangen väljer Frölunda

Publicerad

Frölunda fortsätter att förstärka sin ungdomssida.

Enligt GT:s uppgifter är jättetalangen Theodor Niederbach, 15, klar för klubben.

– Vi är inte färdiga att gå ut med namn än, säger Frölundas akademiansvarige Mikael Ström.

Theodor Niederbach jublar efter sitt 3–1-mål i semifinalen i Tv-pucken mellan Ångermanland och Östergötland.Foto: BILDBYRÅN

Frölunda satsar stenhårt på sin akademiverksamhet och de senaste åren är det en rad unga talanger som skördat stor framgång.

Inför hösten förstärker SHL-klubben nu med 15-åriga forwardslöftet Theodor Niederbach från Bjästa som kommer att börja hockeygymnasiet, enligt vad GT erfar.

– Vi är inne i en process med uttagningarna nu. Fönstret för ansökningstiden stängdes i fredags och vi är inte färdiga att gå ut med några spelare än. Vi har fram till 15 januari på oss, säger Mikael Ström.

41 poäng på tolv matcher

Niederbach är en målskytt av stora mått i sin klubb KB 65 där han svarat för smått osannolika 41 poäng (19+22) på tolv matcher i U16 Elit. 

I höst har han också visat prov på sina kvaliteter i Tv-pucken. Ångermanland tog sig hela vägen till final och Niederbach hade en stor del i det med sina fem mål på sex matcher.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag