Foto: Petter Arvidson
 Foto: Petter Arvidson

Jamina Roberts: "Jag ska inte opereras"

Publicerad

Jamina Roberts är skadad och risken finns att hon missar OS-kvalet med landslaget i april.

– Det handlar om en inflammation i knäskålssenan, berättar Roberts som åkt hem till Göteborg för att få skadan undersökt av landslagsläkaren.

Jamina är irriterad över uppgifterna som spridits om hennes skada som säger att hon skulle bli borta upp till ett halvår.

– Det är ingen allvarlig skada, men visst finns risken att jag missar OS-kvalet i april, berättar hon.

Hon har haft ont i knäskålssenan i 1,5 år, men känner att nu måste hon göra något åt problemen.

– Jag har sprungit runt med det här länge och skulle kunna fortsätta göra det men då bli det bara värre. Nu ska landslagsläkaren Michael Svensson titta på det här i dagarna, berättar Jamina som är tillbaka i Göteborg tillfälligt för sjukbesökets skull.

Dörren öppen för Sävehof

Uppgifterna om att hon ska opereras vill hon dementera kraftfullt.

– Såvitt jag vet ska jag i alla fall inte opereras...

Hur länge har du vilat?

– Jag slutade träna för en vecka sedan.

Hur ser du på chanserna att spela OS-kvalet i april?

– Jag vet inte. Klart jag hoppas kunna vara med men det känns inte helt troligt om jag nu ska ta tag i problemen ordentligt.

Jamina och kompisen Linn Blohms danska klubb Holstebro befinner sig i ekonomisk kris, vilket vi rapporterat om tidigare.

Något nytt beträffande vilken som blir din kommande klubb?

- Inget. Jag är öppen för allt.

Inklusive Sävehof då..?

– Absolut!

Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag