Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Vet vad jag har för rättigheter"

Sparkade Öis-tränaren Marcus Lantz och Öis ordförande Joacim Nordh. Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Marcus Lantz, 42, kopplas ihop med tränarjobbet i Göteborg FC. Men för att det – eller något annat – överhuvudtaget ska bli aktuellt måste den sparkade Öis-tränaren köpas ut från sitt kontrakt av Örgryte.

Nu berättar Lantz om sin situation.

– Om inte de (Öis) gör rätt för sig kommer jag att ta det ganska lugnt i 25 månader, säger han till GT.

Marcus Lantz. Foto: BILDBYRÅN

GT kunde under fredagen berätta att Marcus Lantz är en av huvudkandidaterna till att efterträda Stefan Rehn som tränare i Göteborg FC i damallsvenskan.

– Det kan jag inte kommentera, sa GFC:s sportchef Lasse Svensson om uppgifterna.

Men för att Lantz, som i slutet av augusti fick lämna sin tjänst som huvudtränare för Örgryte, ska ta ett nytt jobb måste han bli löst från sitt kontrakt med Öis som sträcker sig över 2019.

– Jag har ett avtal till 2019-12-31 och jag vet vad jag har för rättigheter. Det är 25 månader kvar på kontraktet. Innan vi är klara med vår deal kommer jag inte att gå vidare med något, säger Marcus Lantz.

Hur ser dialogen ut just nu?

– Det är de (Öis) som får komma tillbaka. Dialogen är väl... mindre bra. De hör av sig, men de har inte hittat någon lösning – och de vill väl kanske inte det heller. Men då sitter jag i 25 månader och tar det ganska lugnt.

 

LÄS MER: Lantz kan ta över Göteborgsklubben

Öis vill korta kontraktslängden

För ekonomiskt pressade Örgryte är Marcus Lantz lönepost givetvis en tung utgift. 

GP har tidigare skrivit att förhandlingar pågår om resterande del av kontraktet där Öis "vill ta ner kontraktslängden lite grann".

– Vi försöker vädja till honom. Han funderar på hur mycket han vill hjälpa oss, utifrån att ta ner sin kontraktstid. Det är bra ton i förhandlingarna men vi har inte kommit till någon slutsats, sa Öis ordförande Joacim Nordh den 23 oktober.

 

LÄS MER: Marcus Lantz: "Känner viss besvikelse"

"Först då kan jag gå vidare"

Marcus Lantz säger att han har flera erbjudanden från andra klubbar att ta ställning till.

– Ja, jag har fått en del samtal från olika nivåer i Sverige och utomlands som är intressanta, vilket så klart är smickrande. Men jag kommer inte att ta något förrän Öis har gjort rätt för sig. Först när de har betalat det jag vill ha kan jag gå vidare.

– Utan att bli en kaxig skåning... har man tagit Öis mer eller mindre från avgrunden till en mittenplats i superettan – då finns det ett intresse för en och det är jag givetvis tacksam för.

Om inte Örgryte "gör rätt för sig" kommer Marcus Lantz att fundera över sin framtid i lugn och ro.

– Jag kanske gör något annat, utbildar mig eller reser iväg och gör något annat ett tag, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!