Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
 Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

”Jag trodde inte att det var sant”

Publicerad

Underläge 0–1 i halvtid. Men IFK Göteborg vände och vann hemma mot AIK med 2–1.

Men det var först efter stor dramatik. I den 95:e minuten hade gästerna en boll inne – som dömdes bort.

– Jag trodde inte att det var sant, säger Mikael Boman.

Den uppskjutna matchen mellan IFK Göteborg och AIK på Gamla Ullevi skulle innehålla det mesta.

Redan i den fjärde minuten skulle gästerna se till att få en drömstart efter att Amin Affane smekt in ledningsbollen på frispark.

Men en rejäl uppryckning av Blåvitt därefter skulle leda till en vändning.

Sören Rieks kvitterade i 55:e och tio minuter senare gav Mikael Boman IFK ledningen. Resultatet stod sig också matchtiden ut – även fast en kvittering var nära. I den 95:e minuten hade Henok Goitom en boll inne – som dömdes bort på grund av hög spark.

Sent baklängesmål i två av de tre senaste

– Jag trodde inte att det var sant när de kvitterade i slutet. Innan den här matchen hade vi släppt in ett mål i slutet i två av de tre senaste matcherna, konstaterar Mikael Boman och syftar på mötena med Örebro (2–2) och Kalmar (0–1).

Lättnaden var därmed stor i det blåvita-lägret när man den här gången lyckades hålla ut och ta tre poäng.

– Riktigt gött, framför allt i en sådan här klassisk stormatch inför publiken, det är underbart. Skönt att det räckte hela vägen. Det var väldigt likt mot Örebro då Sören gjorde första målet och jag andra. Och då lyckades vi inte hålla hela vägen, säger Boman.

Hans mål, som alltså blev matchavgörande, skulle bli omdiskuterat i efterhand. Många menade att det var offside.

”Vet inte riktigt”

– Jag har ingen aning, jag har inte sett det själv. Jag står med ryggen mot så jag vet inte riktigt, och tänker inte på det heller, säger han.

Han ville i stället att hylla sin anfallskollega Tobias Hysén som spelade fram till målet.

– Han är inte så lång men stark på huvudet. Vi har gjort några liknande mål i år, Hammarby hemma till exempel när han nickade ner den till mig. Även Örebro borta när jag nickar och han fixar straff. 

– Vi snackar mycket om att ligga nära varandra. Nu vinner han duellen men det är inte alltid man behöver göra det, utan den kan dimpa ner ändå. Men det var starkt av honom, säger han.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag