Madeleine Vall Beijner tvingades lägga av med thaiboxningen – men nu har hon en ny karriär. Foto: PAMELA HANNÉMadeleine Vall Beijner tvingades lägga av med thaiboxningen – men nu har hon en ny karriär. Foto: PAMELA HANNÉ
Madeleine Vall Beijner tvingades lägga av med thaiboxningen – men nu har hon en ny karriär. Foto: PAMELA HANNÉ
Madeleine inför premiären Foto: JOHN SALANGSANG/REX/SHUTTERSTOCKMadeleine inför premiären Foto: JOHN SALANGSANG/REX/SHUTTERSTOCK
Madeleine inför premiären Foto: JOHN SALANGSANG/REX/SHUTTERSTOCK
Foto: PAMELA HANNÉFoto: PAMELA HANNÉ
 Foto: PAMELA HANNÉ

"Jag skulle nog bli tokig – eller dö på insidan..."

Publicerad

Madeleine Vall Beijner, 33, var världsstjärna i thaiboxning men tvingades lägga av på grund av hjärnskador. 

Men nu har hon en ny karriär – i Hollywood. 

– Jag som trodde att det var ett fejkmejl, säger hon till SVT. 

För bara några år sedan tillhörde Madeleine Vall Beijner eliten inom thaiboxningen. Bland annat har 33-åringen från Falkenberg två EM-guld och ett VM-brons på meritlistan. 

Men hösten 2015 fick karriären ett abrupt slut. 

Hjärnskador satte stopp och läkarna sa att hon var "en smäll från döden" 

– Det var ju en stor sorg förstås. Jag behövde kasta mig in i något nytt. Med den personlighet jag har måste jag hitta på något att få utlopp för den energi jag har i mig. Skulle jag inte göra någonting alls så skulle jag nog bli tokig eller dö på insidan. Jag behöver utmana mig själv för att känna att jag lever, säger hon till SVT. 

https://www.instagram.com/p/BUhIwX6hn2_/?taken-by=madeleinevallbeijner

LÄS ÄVEN: Madeleine Vall: "Allt har tagits ifrån mig" 

"Mår verkligen bra nu"

I samma veva kom det ett mejl från en stuntkoreograf i USA. 

Ett stort filmbolag sökte atleter snarare än skådespelare, och Madeleine Vall Beijner, som har erfarenhet från Johan Falk-filmerna, passade väl in i profilen. 

Först trodde hon att det var ett klassiskt bluffmejl, men det visade sig vara på riktigt. 

– Jag hoppade på det här tåget och det visade sig vara rätt tåg. Det var som när jag gick in på en kampsportsklubb för första gången. Det här är rätt. Jag mår verkligen bra nu. Det här vill jag göra, säger hon till SVT. 

https://www.instagram.com/p/BUWY8SbBfBz/?taken-by=madeleinevallbeijner

LÄS ÄVEN: Madeleine Vall: "Det är en sorg" 

Icke-talande roll

Nu har hon gjort en liten icke-talande roll i den stora produktionen "Wonder Woman" med bland andra Gal Gadot, Robin Wright och Cris Pine i huvudrollerna. Filmen spelades in under 2016 i Italien och London. 

Den 2 juni är det dags för premiär i USA och Sverige, men Madeleine Vall Beijner vet ännu inte om hennes karaktär Egeria verkligen syns på vita duken eller om hon blir bortklippt. 

– Även om det säkert är bra för karriären att ha mycket tid på duken så spelar det inte så stor roll den här gången. Själva resan och upplevelsen har varit det viktiga för mig. Jag är tacksam och stolt över att fick vara en del av det här, säger hon till SVT. 

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag