Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag satt och tänkte på att det var tre år sen”

Kim Ganevik hjälpte

Räkna med kokande slutspelsmatcher i Nyhemshallen om några veckor igen.

Tre poäng borta mot Pixbo innebär att Mullsjö i princip är klart för slutspelet i innebandy.

– Man har saknat det, säger lagkaptenen Kasper Hedlund i SportExpressen Play.


SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL hela säsongen

Fyra poäng ner till Thorengruppen under slutspelsstrecket. Men Mullsjö har också jumbon Djurgården kvar att möta, vilket betyder att segern mot Pixbo på bortaplan kunde firas lite extra hos västgötarna. Väldigt mycket ska till för att de ska missa SM-slutspelet.

– Den här segern var sjukt viktig, säger Kasper Hedlund.

– Det känns fantastiskt skönt. Det känns väl att det är två lag med mycket på spel. Det är lite stela handleder. I sista perioden tar vi fram det där sista lilla som vi var bra på i början på säsongen. Att vi lyckas vara bra i rätt lägen. Vi gräver fram det nu.

Kan ställa in sig på slutspelsfest

Matchen var länge jämn innan Sebastian Palmqvist lastade in 5-4-målet med fyra minuter kvar att spela. Kim Ganevik fyllde på bara 33 sekunder senare och med två Mullsjömål i öppen kasse var saken sedan klar.

Kim Ganevik blev tvåmålsskytt i tredje perioden, vilket betyder att han gjort sanslösa 22 av sina 26 mål i slutakten.

Mullsjö kan nu ställa in sig på slutspelsfest.

2020 ställdes slutspelet in på grund av covid-19. I fjol blev det ett snöpligt uttåg i semifinalen efter ett omdiskuterat domslut.

Nu lär det bli publikfester i Nyhemshallen.

– Konstigt nog har man blivit van vid det här (tomma läktare). Jag satt och tänkte på att det var tre år sedan vi spelade en slutspelmatch i Nyhemshallen med publik. Det är ju min grund för att lägga ner allt jobb, de här vinna-och-försvinna-matcherna. Man har saknat det. Vi kan få en riktig jäkla skjuts i slutspelet, säger Kasper Hedlund.

Tre lag slåss om en slutspelsplats

Pixbo står kvar på sina 40 poäng, men har nu båda Umeålagen flåsandes i nacken. Thorengruppen vann ett jämnt derby i Umeå i kväll och klättrade upp på 39 poäng. Dalen är kvar på 38 poäng. Dessa tre lag tycks göra upp om den sista slutspelsbiljetten.

SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL hela säsongen.


Har nu gjort 22 av 26 mål i sista perioden