"Jag nynnade ja må han leva för Pontus"

Pontus Segerström skulle fyllt 34 år i dag. Han avled den 13 oktober i fjol efter en tids kamp mot cancern.
Foto: Niklas Larsson
Foto: Tommy Pedersen
Foto: Nils Petter Nilsson
"Han var en av dem som tog hand om mig mest och stod bakom mig," säger Nicklas Bärkroth.
Foto: Daniel Stiller

I dag skulle Brommapojkarnas kapten Pontus Segerström ha fyllt 34 år.

Då sköljer sorgen på nytt över hans tidigare lagkamrat Nicklas Bärkroth, 23. Med ett ljus satte han sig för sig själv och sjöng "ja må han leva" för Pontus Segerström.

– Jag intalar mig att han hörde det på något sätt, säger Nicklas Bärkroth.

Det var den 13 oktober i fjol som nyheten lamslog fotbolls-Sverige. Brommapojkarnas lagkapten Pontus Segerström hade gått bort efter en tids kamp mot cancern. Sorgen och saknaden efter Segerström var utbredd. BP-kaptenen har hedrats och hyllats på flera olika sätt.

I dag, den 17 februari, skulle Pontus Segerström ha fyllt 34 år.

Det uppmärksammas bland annat av Nicklas Bärkroth, 23. På Twitter skriver Bärkroth: "Idag skulle du fyllt 34. Jag tänder ett ljus för dig, tänker på många av våra minnen tillsammans. Glädje & tårar, kärlek & ilska #fuckcancer".

"En av dem som tog hand om mig"

När GT når Nicklas Bärkroth berättar han om sin nära vänskap med Pontus Segerström. Den uppstod när Bärkroth kom till Brommapojkarna från IFK Göteborg 2011.

– Jag var 18 år och han var lagkapten, säger Bärkroth. Han var en av dem som tog hand om mig mest och stod bakom mig. Hjälpte både med fotbollen och med saker och ting runtom. En person och spelare som fick en att känna sig välkommen som ung kille i en ny klubb, säger Bärkroth.

– Vi stod varandra nära och jag blev helt knäckt när det hände. Och det är tufft fortfarande. Framför allt tänker man på hans familj och nära och kära, de som stod honom allra närmast.

Nicklas Bärkroth är just nu på träningsläger på Mallorca med sin nya klubb IFK Norrköping.

– I dag fyller han år och jag fick tillfälle att tänka på honom ännu mer än jag gjort. Alla känslor från när det hände kom tillbaka, de bara svepte över mig som en våg, säger en tagen Nicklas Bärkroth.

– Jag har svårt att sätta ord på det. Det har varit jobbigt nu.

Sjöng för sin vän

På spelarhotellet fick Bärkroth låna ett ljus och en tändare.

– Sedan satte jag mig för mig själv och nynnade "ja må han leva" för Pontus. Jag kände att jag ville hedra honom lite. Nu får fler reda på det... det känns bra för egen del, säger mittfältaren.

Pontus Segerström blev 33 år. Han efterlämnar fru och två barn.