Foto: MAJA SUSLIN / TTFoto: MAJA SUSLIN / TT
 Foto: MAJA SUSLIN / TT
Foto: FREDRIK SANDBERG/TTFoto: FREDRIK SANDBERG/TT
 Foto: FREDRIK SANDBERG/TT
Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
 Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /

"Jag låg och skrek och grät och slog i stolar"

Publicerad

Ett mästerskap på hemmaplan är en dröm för alla idrottare.

För Isabelle Gulldén såg drömmen ut att gå i spillror när kroppen plötsligt sa ifrån. Hemmahoppet fruktade det värsta.

– Jag låg och skrek och grät och slog i stolar, säger Gulldén i Sävehofspodden.

Isabelle Gulldén, till vardags i Bukarest, Rumänien och klubben CSM Bucuresti, gästade sin moderklubbs Sävehofs podcast. I podden berättar Gulldén om landslagets misslyckade hemma EM i vintras och hur en bristfällig uppladdning satte pinnar i hjulet för landslaget.

Dålig uppladdning

Efter det misslyckade mästerskapet laddar landslaget om. I podden berättar Gulldén om flera faktorer som ställde till det för truppen.

– Det var kaos från första veckan med massa skador och sådant. Flygstrejken kom i vägen för planeringen och gjorde träningen sämre, säger Gulldén i podden.

– Det var en besvikelse. Det var ett mästerskap jag såg fram emot. Jag verkligen hoppades att det skulle gå bra, sen så gick de ju inte alls. Man hoppades förstås mycket men ser man till vad jag presenterat innan så var förväntningarna höga.

"Jag var fruktansvärt arg och ledsen"

Gulldén är även kritisk gällande sin egen insats. I podden berättar hon om den traumatiska uppladdningen som satte sina spår i hennes mästerskapsform.

– Jag var sliten och kroppen sa ifrån vid fel tillfälle. Jag var fruktansvärt arg och ledsen, jag trodde att EM var över. Jag låg och skrek och grät och slog i stolar, säger Gulldén.

Optimistisk inför framtida landskamp.

Efter mästerskapet har landslagets mittnia återgått till en intensiv period med sitt klubblag i Rumänien. I förra veckan var Isabelle Gulldén tillbaka på svensk mark och fick till slut en positiv känsla i kroppen efter en rätt trög start.

– Jag kände innan den här perioden att den är fruktansvärt jobbigt, det har nästan varit två säsonger i en. Innan samlingen tänkte jag att det skulle bli tufft med landslagvecka. Men när jag väl kom hit så har jag varit väldigt pigg.

Sverige vann helgens bägge träningslandskamper mot Tyskland.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag