Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Jag känner inte riktigt igen dem"

Marcus Rohdén på landslagets VM-kvalsamling. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT

Elfsborg har haft en stormig säsong.

Från södra Italien följer den svenske landslagsspelaren Marcus Rohdén, 26, sitt gamla lag.

– Det här var inget jag trodde skulle hända, säger Rohdén.

Janne Mian, Magnus Haglund och Nemanja Miljanovic. Foto: BILDBYRÅN

Årets säsong har varit en kraftig missräkning för Elfsborg. 

Boråslaget är elva i allsvenskan efter 26 spelade omgångar, har släppt in flest mål av samtliga lag och för två veckor sedan fick Magnus Haglund lämna posten som huvudtränare. Två poäng på de fem senaste matcherna är lagets facit och de senaste smällarna mot Malmö (0–6) och AIK (2–5) svider förstås bland supportrarna i Borås.

För Marcus Rohdén, som var en nyckelspelare i Elfsborg innan han såldes till italienska Crotone förra sommaren, har det varit jobbigt att se sin gamla klubb tappa mark i allsvenskan.

– Ja, det är väl inte de bästa känslorna... Jag känner inte riktigt igen dem. Det är tråkigt det som har hänt. Nu handlar det bara om att ta nya tag och fokusera inför 2018, säger han.

Rohdén under landslagssamlingen. Foto: BILDBYRÅN

Rohdén: "Jag är överraskad"

Marcus Rohdén har kontakt med flera av spelarna i laget.

Är du överraskad eller hade du detta på känn?

– Jag är överraskad. Det här var inget jag trodde skulle hända, att det skulle bli som det har blivit efter sommaren. Det är tråkigt.

Kändes det rätt att Haglund fick lämna?

– Det kan jag inte svara på, tyvärr. Jag vet inte hur det har sett ut i föreningen sedan jag lämnade, så det kan jag inte uttala mig om. Men jag hoppas att de lyfter sig till nästa säsong.

Rohdén i Crotone-tröjan. Foto: REUTERS / BILDBYRÅN

"Har fått tränarnas förtroende"

Marcus Rohdéns Crotone, som gick upp i Serie A inför förra säsongen, har inlett årets säsong med en seger, två oavgjorda och fyra förluster.

– Vi hade väl en tuff höst förra året, men sen gjorde vi en otroligt bra vår. Jag tycker väl att jag spelade bättre på våren, kom in i det bättre med språket, klimatet och omklädningsrummet. Det här året har börjat jättebra och jag har fått tränarnas förtroende. Det har varit en bra start på säsongen.

Hur har du utvecklats i Italien?

– Jag tycker att jag har utvecklats på många plan. Man vet att den taktiska biten är en stor del i italiensk fotboll och det är klart att jag har förbättrat den biten. Jag har förbättrats som fotbollsspelare också på många sätt.

Vad har varit svårast att anpassa sig till?

– Det har varit den taktiska fotbollen. Det är nästan bara taktiska träningar – och speciellt för oss som nytt lag i högstaligan, matcherna blev väldigt taktiska förra året. Det var en stor omställning. Och så klart tempot också.

 

LÄS ÄVEN: Janne Mians plan för att lyfta Elfsborg ur krisen

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!