Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag kan dricka fem flaskor vin på en kväll”

Patrik Sjöberg. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Han har varit nykter i snart fyra månader. 

Men Patrik Sjöberg, 54, medger att alkoholproblemen varit stora. 

– Jag kan dricka fem flaskor vin på en kväll, säger Sjöberg i Nyhetsmorgon.

I höstas tog Patrik Sjöberg beslutet att sluta dricka alkohol. Och i en intervju med SportExpressen i oktober berättade den före detta höjdhopparen om valet att lämna Göteborg för Örnsköldsvik och där försöka hitta vägen till ett sundare liv.

– En personlig och självvald rehab kan man kalla det. Jag vill börja träna igen, äta bra och ta hand om mig själv, sa Patrik Sjöberg då och medgav även då att hans konsumtion av alkohol eskalerat. 

– Jag insåg att det var en nedåtgående spiral. Jag har alltid testat gränserna, vad man ska göra och inte göra. 

Nu har Patrik Sjöberg varit nykter i snart fyra månader och när han under söndagen gästade TV4:s Nyhetsmorgon berättade han vidare om situationen med sina alkoholproblem. 

– Jag har alltid sagt att jag inte dricker hemma, och att jag inte hade alkohol hemma. Men det var inte sant, jag har ljugit om det. När kompisarna gick ut kunde jag sitta ensam kvar och dricka sprit, säger han i programmet. 

Sjöberg menar också att han aldrig varit en person som ”bara har druckit ett glas”. 

– Jag kan dricka fem flaskor vin på en kväll. Så självklart är jag alkoholist.

”Vet inte om jag kommer vara nykter”

De nyktra månaderna, tiden i Örnsköldsvik och en sundare livsstil har gjort att Patrik Sjöberg ”känner sig klarare i skallen” och han behöver heller inte längre ta tabletter för att kunna sova. 

Sjöberg menar att det är tufft att prata om alkoholismen men att det är något som fler borde göra, och erkänna att man har problem. Och nu hoppas han att lyckas fortsätta med sin sunda livsstil. 

– Jag vet inte om jag kommer att vara nykter resten av livet. Men jag vill komma dit det där det är på mina villkor. Att jag har en sund inställning till drickande.

 

LÄS MER: Sjöberg: ”Jag får hjälp av en psykolog.”