Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Har inget otalt med Gustav…"

Mats Gren under IFK Göteborgs träning inför matchen mot Djurgården.Foto: STEFAN NILSSON

GÖTEBORG. Efter en turbulent vecka stod IFK Göteborgs sportchef Mats Gren på söndagen bakom ena målet och följde träningen.

Dagen efter är det match mot Djurgården – med Gustav Engvall, som drog igång kaosveckan med anklagelserna om att Gren fått honom att må dåligt.

– Jag har inget otalt med Gustav. Vi får se om han vill prata efter matchen på måndag, säger Blåvitts sportchef.

Det ösregnade på konstgräset på Bravida arena på söndagsförmiddagen.

Mats Gren, som bland annat anklagats för att ha kommit alltför långt bort från laget, stod under taket på läktaren. Då och då gick han och hämtade bollen efter något misslyckat skott och kastade tillbaka den in på planen.

– De senaste två tre veckorna har jag varit mycket oftare på träningarna än tidigare. Sedan vi fick in en kommersiell chef i klubben kan jag vara med mer. Jag har inte haft tid tidigare, det är den enkla sanningen, säger Mats Gren.

Tre matcher på sju dagar 

Mats Palmgren är nyss anställd som kommersiell chef. Vad har det i praktiken inneburit för din dubbla tjänst som sportchef och tf klubbdirektör?

– Det är en otrolig lättnad. Jag lämnar över den ena saken efter den andra, exempelvis sponsoravtal och en del personalansvar. Det kommer att bli bättre och bättre hela tiden, svarar Gren.

På planen förbereder sig spelarna för matchen mot Djurgården, den första av tre matcher under de närmaste sju dagarna.

Hur viktig är den här veckan rent sportsligt?

– Så jämnt som det är i tabellen just nu betyder det väldigt mycket åt ena eller andra hållet. Det blir vägvisande i tabellen var vi står. Lyckas vi bra kan vi haka på i toppen, går det mindre bra kan vi hamna i mitten eller längre ner. Det är ju bara Malmö som har dragit ifrån lite, säger han.

En del av spelarupproret

Av spelarna på planen har nio utgående kontrakt, två har låneavtal som går ut i sommar. Och snart är det första juli då transferfönstret öppnar.

Kontraktssituationen är en del av det spelaruppror GT skrev om i onsdags.

– Det är många i det här sammanhanget som har känslan att jag inte har pratat med spelarna alls, men jag har varit i kontakt med alla spelare. Några vill vänta och se om klubben satsar, i andra fall har förhandlingarna strandat eftersom vi inte alls är eniga, säger han.

Men det är inte bar spelarnas kontrakt som är i fokus. I början av våren såg det ut som en formalitet att förlänga med Jörgen Lennartsson. Men inget har hänt?

– Vi har en dialog, säger Gren.

Tittar du på andra tränaralternativ samtidigt?

– Nej, inte alls, svarar han snabbt.

Vill inte lägga mer energi

Är du frustrerad över att du inte vet vad du har att rätta dig efter?

– Det är klart att jag vill ha så mycket pengar som möjligt att röra mig med. Men jag ser egentligen möjligheter i alla situationer. Det är inte så att det blir jättedåligt. Men vi måste komma till ett beslut: Vad är bäst för klubben?

Hur har du upplevt veckan som har varit?

– Jag vill inte lägga någon mer energi på det nu. Vi har diskuterat igenom det och sen ligger beslutet om inriktning och budget hos styrelsen, säger han.

Är du besviken på att det kommer ut anonyma klagomål på dig?

– Det flesta sakerna måste vi kunna lösa internt. Och har det inte förts någon dialog om det tidigare är det klart att jag blir besviken. Men jag vet att vissa saker inte har varit optimala, jag har inte haft tid och har kommit längre bort från laget. Det är fakta, säger Mats Gren.

Inte besviken på Engvall

Det finns påståenden om att du själv vill använda din position i Blåvitt för att gå vidare och få ett jobb utomlands?

– Det har jag aldrig en haft en tanke på. Jag vet inte var det kommer ifrån. Varför skulle jag då flytta hem till Sverige, då hade jag lika gärna varit kvar i Schweiz. Det hade varit lättare att komma någon annanstans därifrån än från Sverige, slår han fast.

Veckans turbulens runt Blåvitt började med att Gustav Engvall i BBpodd anklagade Mats Gren för att ha ljugit och behandlat honom illa i samband med att Engvall lämnade Blåvitt för Bristol City.

Är du besviken på Engvall?

– Nej. Jag har absolut inget otalt med Gustav. Men jag har inte pratat med honom. Vi får se om han vill prata efter matchen på måndag, säger Mats Gren.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.