Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Jag hamnade i ett fack i Frölunda..."

Oscar Engsund.
Foto: PETER SKAUGVOLD

För en vecka sedan tillhörde Oscar Engsund Frölunda.

I kväll är han tillbaka i Scandinavium.

Nu lirar han för Luleå - mot Frölunda.

– Jag får väl passa mig så att jag inte åker in i fel bås. Det har ju hänt förr, skojar han.

Ni minns historien: hux flux blev det inget av att Engsund, 23, skulle lära sig tajma tacklingarna i Frölunda, han hamnade i Luleå i stället.

– Det gick på några timmar. Lite snack tidigare i veckan, men halv tolv på fredagskvällen fick jag ett meddelande som sa att det var klart, minns Engsund.

Redan två matcher under bältet, 1-2 mot HV 71, 2-1 mot Djurgården, och nu är smålänningen redo för den mest spännande matchen.

Den mot gamla lagkompisarna.

– Konstigt på ett sätt, samtidigt ska det bli roligt. Jag har inte hunnit känna efter så mycket, men visst är det speciellt. När jag väl är där, före match, värmer upp, då kanske känslorna kommer, funderar Engsund.

"Fick inte så mycket speltid"

Frölundas Nicklas Lasu om hur det är att möta en kille som nyss var "en av oss":

– Jag skulle inte säga att det är en jättegrej ändå. Mer att man önskar att det ska gå bra för honom, en go kille. 

Men på isen?

– Man kanske kan jämföra det med en träning, det kan hetta till då också, sedan när man går av, då säger man "sorry", och så är det bra.

Engsund med lite distans till allt som hänt:

– Jag känner väl att det här blev bäst för egen del. Jag hamnade i ett fack i Frölunda, fick inte så mycket speltid jag behövde. Då var Luleå ett ypperligt tillfälle för mig, att få visa upp mig, starta om, ta chansen.

"De var ärliga mot mig"

Känner du att du inte fick den i Frölunda?

– Inget ont om Frölunda på det viset, de har en bra verksamhet, egna produkter på väg, det förstår jag att de går före, det är så de vill jobba. De var ärliga mot mig i Frölunda, så inga … vad säger man … inga hard feelings.

Blir du mer av den gamle Oscar Engsund i Luleå?

– Tanken är väl att jag ska hitta tillbaka till det fysiska i mitt spel, sätta stopp. Även kunna slå ett bra förstapass, inte bara slå undan pucken, men ändå hitta tillbaka till fysiken, det var så jag kom upp till SHL, det är det som uppskattats.