Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag drivs av att tysta det snacket”

Martin Karlsson började som liten knatte lira i Villa. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Martin Karlsson. Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

När Villa spelade final 2012 stod han på läktaren som hängiven supporter. 

Nu ska Martin Karlsson, 22, lyckas med sin livsuppgift. 

– Jag drivs av att tysta snacket, säger mittfältaren. 

Det pratas en del bandy i Lidköping dessa dagar. 

– På Ica är det alltid någon som säger något. Det är bara roligt. Hoppas bara att det är lika positivt nästa vecka, säger Martin Karlsson, som själv har varit Villasupporter hela sitt liv. 

– Jag började i skridskoskolan när jag var tre. Som femåring gick jag över till bandyn och sedan har jag kört på. Nu är det fem-sex år sedan jag kom upp i A-laget. 

Martin Karlssons barndomsvän Ludvig Johansson. Foto: KENTA JÖNSSON / KENTA JÖNSSON FOTOGRAF KENTA JÖNSSON

När Villa spelade final 2012 stod Martin Karlsson på läktaren bakom ena målet tillsammans med barndomsvännen och lagkamraten Ludvig Johansson. 

”Har fått många kommentarer”

När Västerås blev svenska mästare 2016 var duon med i Villas trupp som fick nöja sig med silver. 

– Då var vi lite mer bänkvärmare än vad vi är i dag. Och nu har vi chans till revansch mot VSK, säger Martin Karlsson, som har berättat att det är hans livsuppgift att se till att Villa vinner SM-guld för första gången. 

– Sagt lite med glimten i ögat, men inte bara. Villa har blivit en stor klubb och det enda som återstår är ett guld. Jag har fått många kommenterar om att vi aldrig har vunnit och jag drivs av att tysta det snacket. 

”Jag har haft min bästa period i slutspelet”, säger Martin Karlsson. Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

Går det att sätta ord på vad ett guld skulle betyda? 

– Det skulle vara någon form av check på en dröm man haft sedan man var liten. Och det hade varit kul att få glädja andra människor. Många har kämpat längre än vad jag gjort under mina 22 år. 

Blåvit dominans i Uppsala? 

Hur ser du på din egen roll under säsongen? 

– Vi har ett oerhört bra lag nu. Jag har inte varit lika framträdande under hela säsongen som jag var i fjol när jag slog i genom, men jag har haft min bästa period i slutspelet och det är kul.  

Finalmotståndaren Västerås har 20 SM-guld. Därför tror Martin Karlsson att de blåvita fansen kommer att dominera i Uppsala. 

– Våra supportrar är lite mer hungriga efter guld. Det känns som att hela stan ska dit och det kommer att vara många kända ansikten på läktarna. Nu ska vi se till att greja detta.