Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jacob Larsson har skrivit på för Anaheim

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Nu står det klart. Den förra SM-guldvinnaren och Frölundatalangen Jacob Larsson är klar för spel i NHL och Anaheim Ducks. Larsson har skrivit på ett treårskontrakt, skriver NHL-klubben på sin hemsida.

Talangspelaren Jacob Larsson bjöd på strålande spel i Frölunda under säsongen. Larsson spelade majoriteten av matcherna för sitt Frölunda och var högst bidragande till att klubben kunde vinna ett efterlängtat SM-guld.

Under SHL-säsongen stod Larsson bland annat för 14 poäng - under slutspelsmatcherna blev det även tre assist. Larsson draftades av Anaheim Ducks redan förra sommaren.

Efter SM-guldet med Frölunda åkte Larsson över till Anaheim Ducks farmarlag San Diego Gulls för att spela i Calder Cup.

Det såg länge ut som att han skulle fortsätta i Frölunda ytterligare en säsong. Men nu blir det alltså inte så. Istället meddelade NHL-klubben att det blir NHL-spel för Larsson kommande säsong. Svensken verkar onekligen ha satt avtryck under sin tid i San Diego Gulls.

Treårskontrakt påskrivet

Nu är äventyret i SHL och Frölunda över för den här gången. Anaheim Ducks går ut med att klubben värvat Jacob Larsson. Svensken har kritat på ett treårskontrakt med NHL-klubben - dock väljer Anaheim Ducks att inte offentliggöra några ytterligare detaljer kring övergången och det påskrivna kontraktet.

I vintras spelade Jacob Larsson JVM för Sverige i Finland. Tidigare har han även spelat för Sverige i U18-VM.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare? Följ SportExpressen på Facebook och Twitter för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!