Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN
 Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Jacob Larsson har skrivit på för Anaheim

Publicerad

Nu står det klart. Den förra SM-guldvinnaren och Frölundatalangen Jacob Larsson är klar för spel i NHL och Anaheim Ducks. Larsson har skrivit på ett treårskontrakt, skriver NHL-klubben på sin hemsida.

Talangspelaren Jacob Larsson bjöd på strålande spel i Frölunda under säsongen. Larsson spelade majoriteten av matcherna för sitt Frölunda och var högst bidragande till att klubben kunde vinna ett efterlängtat SM-guld.

Under SHL-säsongen stod Larsson bland annat för 14 poäng - under slutspelsmatcherna blev det även tre assist. Larsson draftades av Anaheim Ducks redan förra sommaren.

Efter SM-guldet med Frölunda åkte Larsson över till Anaheim Ducks farmarlag San Diego Gulls för att spela i Calder Cup.

Det såg länge ut som att han skulle fortsätta i Frölunda ytterligare en säsong. Men nu blir det alltså inte så. Istället meddelade NHL-klubben att det blir NHL-spel för Larsson kommande säsong. Svensken verkar onekligen ha satt avtryck under sin tid i San Diego Gulls.

Treårskontrakt påskrivet

Nu är äventyret i SHL och Frölunda över för den här gången. Anaheim Ducks går ut med att klubben värvat Jacob Larsson. Svensken har kritat på ett treårskontrakt med NHL-klubben - dock väljer Anaheim Ducks att inte offentliggöra några ytterligare detaljer kring övergången och det påskrivna kontraktet.

I vintras spelade Jacob Larsson JVM för Sverige i Finland. Tidigare har han även spelat för Sverige i U18-VM.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare? Följ SportExpressen på Facebook och Twitter för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag