Foto: Marcus Ericsson/Tt
 Foto: Marcus Ericsson/Tt

Israel-flytt inte längre aktuellt för Rohdén

Publicerad

Elfsborgs mittfältare Marcus Rohdén, 24, har kopplats ihop med en övergång till israeliska Hapoel Tel Aviv.

Nu är han nyss hemkommen från landslagets januariturné – och enligt GT:s uppgifter är någon flytt till Israel inte längre aktuell.

– Jag vet att det har kommit något bud till Elfsborg, men mer än så vet jag egentligen inte, säger Rohdén.

Marcus Rohdén startade 27 av de 30 matcherna för Elfsborg i förra årets allsvenska – och har under vintern ryktats vara på väg bort från Borås.

En klubb som har nämnts är Hapoel Tel Aviv, som ska ha lagt ett bud på Elfsborgsmittfältaren. Men enligt GT:s uppgifter är en flytt till Israel inte aktuell.

Ovetande innan det blir "hett, hett, hett"

Marcus Rohdén själv kommenterar saken så här:

– Jag vet faktiskt inte så mycket, det är Carl (Fhager, agent) som håller i de bitarna, säger han.

Känns som att tiden är inne för att gå till Europa?

– Jag känner väl att jag har spelat i allsvenskan i fyra säsonger, har utvecklats mycket och varit startspelare i två år. Visst känner jag mig redo för att ta ett nytt steg, sedan om det blir nu eller om ett år, det spelar inte så stor roll. Det finns en dröm om att gå utomlands.

Är det medvetet att du inte vill veta något om vilka klubbar som är intresserade?

– Ja, lite så har vi lagt upp det. Han (Fhager) sköter allt fram tills att det blir hett, hett, hett.

Två nya A-landskamper

24-åringen är nyss hemkommen från Dubai, där han deltog i landslagets januariturné. I den första matchen mot Estland spelade Rohdén 45 minuter på högermittfältet – och i segermatchen mot Finland spelade han hela matchen centralt på mitten.

Men Rohdén tror att en eventuell utlandsflytt bara har en marginell inverkan på hans möjligheter att slå sig in i landslaget på allvar.

– Nje, jag tror chansen finns även om man spelar i allsvenskan, det bevisade jag väl i våras när jag kom med i EM-truppen. Visst blir chansen större om man spelar i Europa, men det viktigaste är nog att göra en bra vår, säger Rohdén.

Är det realistiskt att sikta på en EM-plats?

– Realistiskt och realistisk. Det är klart att det finns en chans. Inte jättestor, men jag måste fortsätta göra det väldigt bra och jobba hårt för att ta mig dit.

Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag