Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Inte ett enda jävla domslut med oss”

Thomas Askebrand Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Gustav Ludwigson. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Örgryte hade 4-2 och tre poäng inom räckhåll. 

Men i stället blev det 4-4 – och två Öis-ledare åkte upp på läktaren. 

– Man känner nästan att man spelade med en man mindre, säger tränaren Thomas Askebrand. 

När krutröken lagt sig på Gamla Ullevi stod det 4-4 på tavlan. Gais kvittering kom i minut 97. 

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det blev ganska mycket rock'n'roll som vi trodde på förhand. Det var nog jävligt kul för publiken att sitta och titta på, men i dag känner man sig lite extra gnällig, för man nästan känner att man spelade med en man mindre stora delar av matchen.
– Då blir det som det blir. Det var surt helt enkelt. Jag orkar inte kommentera mer, säger Örgrytes tränare Thomas Askebrand.

I andra halvlek blev assisterande tränaren Fredrik Björck uppvisad på läktaren efter protest och en stund senare fick även Öis läkare lämna båset och gå upp och sätta sig bland publiken. 

Kritik mot domaren 

– Han tyckte att han skulle upp på läktaren också, säger Askebrand, som en stund senare utvecklade vad han menade med att det kändes som att spela tio mot elva. 

– I andra halvlek tror jag inte att vi får med oss ett enda jävla domslut om jag ska vara ärlig. Han släppte loss alltihop, och de ska man kanske göra i ett derby, men de sakerna som är uppenbara ska man kanske ta. Det brydde han sig inte om. Då känns det lite uppgivet faktiskt, fortsätter Öis-tränaren. 

Kollegan i Gais, Bosko Orovic, var mer fåordig om domarens insats. 

– Jag lägger inga värderingar i det. Jag har haft mycket skit tidigare. Jag bryr mig inte så mycket längre och lägger inte tid på det. Jag försöker behålla mitt hjärta i stället. Det är min åsikt, säger han. 

Askebrand hade synpunkter på en situation där Anton Lans ville ha straff. 

– Han har ju bara att raka in bollen i mål och då knuffar gubben honom rätt in i målet. Han springer ju inte dit med vilje kan jag ju säga, han gör hellre mål.

Fyndet från Sävedalen 

Örgrytes fyndvärvning från Sävedalen, Gustav Ludwigson, gjorde två mål men hade svårt att glädjas åt varken det eller poängen. 

– Inte just nu, poängen kommer kanske bli viktig i slutändan men vi hade behövt tre i dag för att verkligen vara med i toppen. En kaosmatch, resultatet talar för sig själv. Det suger, säger anfallaren. 

Drygt 13 000 åskådare såg det heta derbyt. 

– Fantastiskt tryck från läktarna och lika mycket kamp där som på planen. Vi bjuder ju ändå på en match för publik och jag hoppas på flera sådana här duster, säger Ludwigson. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!