Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Ingen aning varför Mats Gren sagt så"

Mats Gren.
Foto: Jan Wiriden
Branimir Hrgota.
Foto: Gepa Pictures/ Thomas Bachun
Branimir Hrgota.
Foto: Matej Divizna

GÖTEBORG. Mats Gren tror att det är svårt att locka hem Branimir Hrgota, 22, från Tyskland.

Men nu slår agenten tillbaka mot sportchefen.

– Jag är väldigt överraskad, säger Drazen Gilja till Fotbolldirekt.com.

GT skrev under måndagen att IFK Göteborg är väldigt intresserade av Borussia Mönchengladbach-anfallaren Branimir Hrgota, som knappt får sitta på bänken i Bundesliga. Mats Gren känner Hrgota väl sedan tiden i Jönköpings Södra, men tror att det är allt annat än lätt att knyta till sig 22-åringen på grund av dennes agent Drazen Gilja.

– Hrgota är självklart väldigt intressant, men det är svårt att lösa. Han har en agent som absolut inte tycker att det är bra att flytta hem till Sverige, vilket jag inte kan förstå. De har lite konstiga idéer ibland. För Hrgota hade det varit jävligt bra att komma hem och spela 1,5 år och sedan flytta ut igen. Han måste komma i gång, sa Gren till GT. …

"Seriös och korrekt person"

Ett utspel som inte stämmer överens med verkligheten, enligt agenten. Fotbolldirekt.com har pratat med Drazen Gilja som säger följande:

– Jag har ingen aning om varför Mats Gren sagt så. Vad menar han med det? Jag har aldrig uteslutit spel i Sverige för Branimir. Jag uppfattar Mats Gren som en seriös och korrekt person, överkorrekt till och med. Det här kanske är något taktiskt spel från Mats? Jag vet inte, jag spelar inte schack.

Kommer inte kontakta Gren

Drazen Gilja berättar att fler svenska klubbar är intresserade av Branimir Hrgota, som har kontrakt till juli 2016, men att det var länge sedan hade någon kontakt med IFK Göteborgs sportchef.

– De senaste månaderna har det inte kommit några förslag från Sverige. Det är fortfarande 2,5 månader till nästa fönster, vi får se vad som händer i vinter, säger Drazen Gilja, som inte har några planer på att ta kontakt med Mats Gren.

– Nej, det känner jag inte att jag måste göra.