Patrik Ingelsten. Foto: Per Friske
Patrik Ingelsten. Foto: Per Friske

Ingelsten Gais-hjälte: "Det var riktigt skönt"

Publicerad

Gais vann genrepet med inför premiären av superettan med 2-1 mot norska Ull/Kisa.

Stor matchvinnare blev nyförvärvet Patrik Ingelsten som satte båda målen.

– Riktigt skönt. Jag tycker att laget känns otroligt starkt, säger den meriterade 33-åringen.

Den 6 april går Gais in i superettan när man möter Varberg hemma på Gamla Ullevi.

På lördagen tog man i sista träningsmatchen inför att allvaret drar igång emot Ull/kisa, som spelar i norska motsvarigheten till division ett – och efter en mållös första halvlek kunde de grönsvarta till slut vinna med 2-1.

- Väldigt rättvist, om man säger så. Förutom under en tiominutersperiod i andra halvlek så tycker jag att vi för matchen och det kunde blivit större siffror, säger nyförvärvet Patrik Ingelsten, som i sin första match med 90 minuter blev stor segerorganisatör med två fullträffar.

– Som offensiv spelare är det alltid viktigt att göra mål, att få känna den känslan – men jag tycker att hela laget är starkt just nu. Vi är väldigt svårbesegrade och känns samlade på planen, säger han.

”Grymt skön känsla”

Ingelsten, som kom till grönsvart från Mjällby inför säsongen, menar att de tre senaste matcherna – två segrar och en oavgjord – visar på att Gais blir att räkna med i år.

– Vi har en otrolig bredd. Efter en lite trög start på försäsongen har många blommat ut. Flera av våra yngre spelare har tagit flera snäpp och på så sätt tycker jag att vi känns väldigt väl förberedda inför superettan, menar Ingelsten.

Efter sjukdomsbekymmer tidigare under våren börjar han nu hitta formen – men medger samtidigt att det är en bit kvar innan han är helt återställd.

– Sakta men säkert börjar jag komma ikapp träningsmässigt. Det känns bra, så klart. I dag var det lite tungt sista kvarten, men det är samtidigt sköna minuter att få, tycker den meriterade 33-åringen.

Nu ser han fram emot premiären mot Varberg.

– Det ska bli skitkul. Vi har en grymt skön känsla i laget och alla visar upp en bra karaktär. Nu fick vi även in Yussif Chibsah – och det gör oss bara ännu starkare, säger Patrik Ingelsten.

Niclas Norlindh
Niclas Norlindh

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag