Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ingelsten Gais-hjälte: "Det var riktigt skönt"

Patrik Ingelsten. Foto: Per Friske

Gais vann genrepet med inför premiären av superettan med 2-1 mot norska Ull/Kisa.

Stor matchvinnare blev nyförvärvet Patrik Ingelsten som satte båda målen.

– Riktigt skönt. Jag tycker att laget känns otroligt starkt, säger den meriterade 33-åringen.

Den 6 april går Gais in i superettan när man möter Varberg hemma på Gamla Ullevi.

På lördagen tog man i sista träningsmatchen inför att allvaret drar igång emot Ull/kisa, som spelar i norska motsvarigheten till division ett – och efter en mållös första halvlek kunde de grönsvarta till slut vinna med 2-1.

- Väldigt rättvist, om man säger så. Förutom under en tiominutersperiod i andra halvlek så tycker jag att vi för matchen och det kunde blivit större siffror, säger nyförvärvet Patrik Ingelsten, som i sin första match med 90 minuter blev stor segerorganisatör med två fullträffar.

– Som offensiv spelare är det alltid viktigt att göra mål, att få känna den känslan – men jag tycker att hela laget är starkt just nu. Vi är väldigt svårbesegrade och känns samlade på planen, säger han.

”Grymt skön känsla”

Ingelsten, som kom till grönsvart från Mjällby inför säsongen, menar att de tre senaste matcherna – två segrar och en oavgjord – visar på att Gais blir att räkna med i år.

– Vi har en otrolig bredd. Efter en lite trög start på försäsongen har många blommat ut. Flera av våra yngre spelare har tagit flera snäpp och på så sätt tycker jag att vi känns väldigt väl förberedda inför superettan, menar Ingelsten.

Efter sjukdomsbekymmer tidigare under våren börjar han nu hitta formen – men medger samtidigt att det är en bit kvar innan han är helt återställd.

– Sakta men säkert börjar jag komma ikapp träningsmässigt. Det känns bra, så klart. I dag var det lite tungt sista kvarten, men det är samtidigt sköna minuter att få, tycker den meriterade 33-åringen.

Nu ser han fram emot premiären mot Varberg.

– Det ska bli skitkul. Vi har en grymt skön känsla i laget och alla visar upp en bra karaktär. Nu fick vi även in Yussif Chibsah – och det gör oss bara ännu starkare, säger Patrik Ingelsten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!