Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ingelsten besviken efter tung premiär

Patrik Ingelsten. Foto: Jonas Tobin

Det blev förlust för publiklaget Gais och deras nye lagkapten Patrik Ingelsten i premiären inför 4 812 åskådare.

– Tyvärr kan vi inte bjuda upp till det riktigt i första halvlek men i andra halvlek tycker jag att vi går ut och visar våra supportrar att vi är ett bra fotbollslag, säger Patrik Ingelsten.

Getingbetyg på nyförvärven som startade

Mats André Kaland - Varberg

Målskytt och premiärhjälte. Kaland inledde piggt men tappade lite i andra halvlek när Varberg sjönk hem och försvarade. Ville mycket och visade att han har mycket boll i sig. Har ett vasst vapen i de långa inkasten som han sökte långe Joakim Lindner med.

4 getingar.

Joakim Lindner - Varberg

Fick inte ut mycket offensivt men vann en del boll. Slog en passning rätt i gapet på Patrik Ingelsten som han har tur att Gais inte kapitaliserar på. Hyperbra nickläge i första halvlek som han borde ha gjort mål på. Gult kort efter att Lindner sparkat ner Johan Lundgren.

2 getingar.

Patrik Ingelsten - Gais

Nyttig som targetman men får inte ut så mycket i ett Gais som saknar eget spel. Nye lagkaptenen växer in i matchen men fick mest stångas och försöka vinna höjddueller. Spelar bättre efter att Shkelqim Krasniqi kom in och gav anfallet lite mer tyngd och riv i andra halvlek.

2 getingar.

Johan Lundgren - Gais

Jobbar på bra i det tysta på mitten. Spelar enkelt och ligger rätt. Samspelet med Reuben Ayarna hyllades efter matchen av tränare Per-Ola Ljung. Vinner duellen på mitten mot Lindner. Stod för en väldigt viktig brytning i början på den andra halvleken.

3 getingar.

Det är mindre än fyra månader sedan Patrik Ingelsten anslöt till Gais. Men trots att han är relativt ny i klubben fick Patrik Ingelsten leda ut sitt Gais i hemmapremiären mot Varberg.

– Det var en fantastisk känsla. Det trycket och den stämningen som var från början och det mottagandet och den hyllningen vi fick när vi presenterades, det var magiskt, säger Ingelsten.

Ingelsten hade det motigt i den första halvleken som Varberg dominerade. Skottstatistiken efter den första halvleken skrevs till 1-6 och Ingelsten fick mest stångas i luftrummet när Gais saknade ett eget spel innan det blev bättre i den andra halvleken.

– Vi har ett stort bollinnehav i andra halvlek och jag tycker absolut att vi är värda mer än noll poäng. Men så är fotbollen. Ibland får man inte med sig dem poängen man vill och tycker att man väl är värda, säger Ingelsten.

Aldrig riktigt nära

Varberg tog ledningen i mitten på den första halvleken genom att Mats André Kaland påpassligt slog in en retur på ett skott av Robin Tranberg som Tommi Vaiho i Gais mål bara kunde styra ut i spel igen. I den andra halvleken jagade Gais men var aldrig riktigt nära.

– När de fick 1-0 så faller de så klart hem och då är det upp till oss att skapa chanserna. Vi skapar inte riktigt tillräckligt med chanser i andra för att göra mål. Det blir svårspelat mot ett Varberg som är fysiskt starka, säger Ingelsten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!