Patrik Ingelsten. Foto: Jonas Tobin
Patrik Ingelsten. Foto: Jonas Tobin

Ingelsten besviken efter tung premiär

Publicerad

Det blev förlust för publiklaget Gais och deras nye lagkapten Patrik Ingelsten i premiären inför 4 812 åskådare.

– Tyvärr kan vi inte bjuda upp till det riktigt i första halvlek men i andra halvlek tycker jag att vi går ut och visar våra supportrar att vi är ett bra fotbollslag, säger Patrik Ingelsten.

Det är mindre än fyra månader sedan Patrik Ingelsten anslöt till Gais. Men trots att han är relativt ny i klubben fick Patrik Ingelsten leda ut sitt Gais i hemmapremiären mot Varberg.

– Det var en fantastisk känsla. Det trycket och den stämningen som var från början och det mottagandet och den hyllningen vi fick när vi presenterades, det var magiskt, säger Ingelsten.

Ingelsten hade det motigt i den första halvleken som Varberg dominerade. Skottstatistiken efter den första halvleken skrevs till 1-6 och Ingelsten fick mest stångas i luftrummet när Gais saknade ett eget spel innan det blev bättre i den andra halvleken.

– Vi har ett stort bollinnehav i andra halvlek och jag tycker absolut att vi är värda mer än noll poäng. Men så är fotbollen. Ibland får man inte med sig dem poängen man vill och tycker att man väl är värda, säger Ingelsten.

Aldrig riktigt nära

Varberg tog ledningen i mitten på den första halvleken genom att Mats André Kaland påpassligt slog in en retur på ett skott av Robin Tranberg som Tommi Vaiho i Gais mål bara kunde styra ut i spel igen. I den andra halvleken jagade Gais men var aldrig riktigt nära.

– När de fick 1-0 så faller de så klart hem och då är det upp till oss att skapa chanserna. Vi skapar inte riktigt tillräckligt med chanser i andra för att göra mål. Det blir svårspelat mot ett Varberg som är fysiskt starka, säger Ingelsten.

Monir Loudiyi
Monir Loudiyi

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag